PETICIJA PROTIV SPOMENIKA

Ni Tuđman ni križ neće biti gotovi do izbora!

11.04.2013 u 18:57

Bionic
Reading

Sutra će u Splitu na konferenciji za medije svoju suradnju javnosti predstaviti nezavisne liste Zeleni zajedno i Drugo lice Splita

Zeleni zajedno, lista broj 28 na izborima za članove Europskog parlamenta i nezavisna lista za lokalne izbore Drugo lice Splita predstavit će platformu za suradnju na predstojećim izborima za članove Europskog parlamenta, kao i na lokalnim izborima.

O suradnji će govoriti Toni Vidan, nositelj liste Zeleni zajedno na izborima za članove Europskog parlamenta, i Dragan Markovina, kandidat za gradonačelnika liste Drugo lice Splita. Nezavisna lista koju predstavlja Markovina je ovih dana aktivna i u akciji skupljanja potpisa protiv postavljanja spomenika Franji Tuđmanu i podizanja desetmetarskog betonskog križa na Marjanu.

Akcija je počela prošlog petka na mjestu lokacije predviđene za Tuđmanov spomenik. Nakon četiri dana skupljanja potpisa na lokacijama spomenika i na Rivi skupljeno je oko 1.300 potpisa građana na papiru te oko 2.200 potpisa online.

Kako je interes građana koji se žele potpisati uživo i dalje velik, nastavit će se prikupljati potpise na Rivi u subotu i nedjelju, od 10 do 13 sati. Nakon toga Markovina planira sazvati konferenciju za medije.

'Sazvat ćemo u ponedjeljak konferenciju za medije, na kojoj ćemo predstaviti konačne rezultate. Prikupljene potpise poslat ćemo GV-u Grada Splita, što će biti jasna poruka o tome kako se dobar dio građana Splita protivi takvom spomeničkom nasilju. To ćemo napraviti stoga jer smatramo da se nijedan od dva spomenuta spomenika neće podići prije predstojećih izbora, zahvaljujući čemu će taj problem dočekati sljedeću gradsku upravu. Svrha je peticije poticaj budućem Gradskom vijeću da tu odluku povuče', rekao nam je Dragan Markovina.