TRESLA SE BRDA, RODIO SE MIŠ

Ni nakon trosatnog vijećanja, državni vrh ne zna što s Grbićem

31.05.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Nakon trosatne sjednice VNS-a stiglo je priopćenje iz kojeg nije sasvim jasno što je vrh države zaključio i odlučio po pitanju navodne zlouporabe ovlasti ravnatelja policije Olivera Grbića, na što je prije deset dana ukazao Damir Polančec

Reakcija predsjednika Ive Josipovića na optužbe bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca na račun ravnatelja policije Olivera Grbića bila je sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Od 9 do 12 sati u vili Weiss raspravljalo se 'o sigurnosnim aspektima posjeta Pape Republici Hrvatskoj, osiguranju neovisnosti i integriteta državnih tijela te optužbama o navodnim zlouporabama institucija kaznenopravnog sustava u političke svrhe, sigurnosnim aspektima nadolazeće turističke sezone te sigurnosti pripadnika Hrvatske vojske u mirovnim misijama', stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

'Vijeće za nacionalnu sigurnost podržalo je odlučnu borbu institucija države protiv korupcije i organiziranog kriminala radi osiguranja integriteta i neovisnosti institucija kaznenopravnog sustava te zaštite ljudskih prava. Vijeće potiče sva nadležna tijela da u okviru svoje nadležnosti provjere navodne zlouporabe kaznenopravnog sustava te o tome izvijeste Vijeće. Vijeće potiče sve institucije da beskompromisno nastave borbu protiv svih oblika kriminala.

Vijeće za nacionalnu sigurnost izvješteno je o organizacijskim i sigurnosnim aspektima posjeta Svetog Oca Hrvatskoj i konstatiralo je da se sve pripreme odvijaju na predviđen način.

Vijeće za nacionalnu sigurnost razmatralo je i sigurnosne pripreme za turističku sezonu te temeljem izvješća nadležnih tijela istaklo da je Hrvatska iznimno sigurna zemlja, kako za domaće, tako i za strane turiste', priopćili su nakon sjednice VNS-a.