TEŠKOĆE U PROMETU

Nezgode u tunelima, promet i dalje pojačan

23.07.2011 u 16:58

Bionic
Reading

Na autocesti A1, između Karlovca i Bosiljeva, u smjeru mora vozi se jednim trakom i u koloni, zbog prometne nesreće u tunelu Sveti Marko, a zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom i kroz tunel Tuhobić u smjeru Zagreba na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, izvijestio je popodne Hrvatski auto-klub (HAK)

Iz HAK-a navode da se na cijeloj dionici Bosiljevo-Rijeka vozi otežano zbog jake kiše i veće količine vode koja se zadržava na kolniku.

Promet je pojačan na autocestama: A1, A6 Rijeka-Zagreb (posebice na dionici Lučko-Karlovac) i A7 GP Rupa-Diračje u oba smjera, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, te na Istarskom ipsilonu, duž Jadranske magistrale (D8) i na Krčkom mostu. Zbog povremenih dužih čekanja kod naplatnih postaja Vrgorac na autocesti A1 u smjeru juga vozila se preusmjeravaju na čvor Ravča.

Zabilježene su kolone na cestama i to kod naplatne postaje Lučko, na izlazu sa autoceste u smjeru Zagreba gdje je kolona duga oko 18 km i kod tunela Učka u smjeru Rijeke gdje je kolona od oko jednog kilometra.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona vozla dugačka je oko pet kilometara, a kon naplatnih postaja Zaprešić u smjeru Zagreba oko 500 metara, navode iz HAK-a.

Napominju i da autocestama u blizini odmorišta, zbog ulazaka i izlazaka vozila, dolazi do povremenih zastoja, a vozače upozoravaju da održavaju sigurnosni razmak između vozila i poštuju ograničenja brzine, zbog gustog prometa, te mokrih ili vlažnih i skliskih kolnika u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i Slavoniji.

Na graničnim prijelazima na Kaštel i Plovanija na ulaz se čeka dva sata, na Maclju jedan sat, a na Pasjaku, Rupi, Dubravi Križovljanskoj i Staroj Gradiški oko 30 minuta. Na prijelazu Kaštel na izlaz se čeka dva sata, na Bajakovu, Staroj Gradiški i Metkoviću 40 minuta, dok se na izlaz na Plovaniji, Rupi i na Maclju čeka 20 minuta.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih pristaništa, a iz HAK-a poručuju da će večeras, 23. srpnja, katamaran iz Splita prema Visu isploviti u 23,30 sati (umjesto u 18 sati), zbog nogometne utakmice. Ostali katamarani i svi trajekti plove prema redu plovidbe.