IVAN GRUBIŠIĆ PRIZNAO

Nevjerojatno: Predsjednički kandidati razmjenjivali potpise kao sličice!

12.12.2014 u 14:05

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić javno je prozvao splitskog umirovljenog svećenika Ivana Grubišića da je tražio da mu 'preda potpise za kandidaturu', navodno kako bi zastupao mlade kao zajednički kandidat, što je ovaj odbio. Grubišić međutim tvrdi suprotno: Za tportal otkriva da su potpisi podrške građana doslovno šetali između stožera stvarnih i nesuđenih kandidata, u čemu je i on sudjelovao

'Od Sinčića nisam ništa tražio, samo smo razgovarali o programima na kojima se možemo naći. Niti su mi trebali njegovi potpisi, niti sam rekao da bih predstavljao njegove glasače. Ni govora! Dapače, ja sam svojih vlastitih 1.300 potpisa dao kandidatu Ivanu Rudi!', otkriva Grubišić.

Tvrdi da je šibenski odvjetnik potom 'trgovao' s vlastitim potpisima i dao ih Sinčiću, zbog čega će intervenirati i zatražiti da se poništi njegova kandidatura.

'Dio svojih potpisa dao sam Ivanu Rudi bez ikakve cijene ili ucjene jer sam želio da prođe. Tražio je još više, i od mene i od drugih, a kasnije je razgovarao sa Sinčićem i navodno mu ih dao', tvrdi Grubišić. On sam je, kaže, uspio prikupiti ukupno 11.500 potpisa građana, ali od kandidature za predsjednika odustao je iz osobnih razloga i jer je 'sve unaprijed određeno'.

Upitali smo Grubišića koliko je moralan potez poklanjanja 1.300 potpisa Rudi, s obzirom na to da su građani ipak potpisivali upravo za njegovu kandidaturu.

'Ako je netko potpisao za mene, a ja ne idem u utrku, potpise mogu proslijediti dalje bez plaćanja', uvjeren je bivši svećenik.

Šibenski odvjetnik i nesuđeni predsjednički kandidat Ivan Rude silno se iznenadio na upit o kolanju potpisa i nekoliko puta zamolio da mu takva pitanja uopće ne postavljamo, a potom izjavio da 'ne vjeruje da je Grubišić to rekao' i da se po svemu sudeći radi o 'nekakvoj podmetaljki'.

'Volite mistične priče i teorije zavjere! Grubišić mi je jednom prilikom dao javnu podršku i na tome sam mu zahvalan, ali meni nitko ništa nije dao. On je možda poklonio potpise nekom drugom i mislio da ih je dao meni. Ne, niti je meni bilo tko dao potpise niti sam ih ja poklanjao dalje', što je razgovor tekao dalje Rude je postajao sve odlučniji.

'Dapače, meni je na čudan način nestalo pet tisuća potpisa! Imali smo podatke da smo ih skupili, bili su u evidenciji, pa su dan i pol prije roka odjednom izgubljeni! Očito nisam dovoljno dobro operativno pratio akciju skupljanja', kaže Rude. Da je sudjelovao u razmjeni potpisa, dodaje, bio bi isti kao svi oni u koje upire prstom, a cijela priča u stvari je manipulacija i pokušaj da se njega osobno kompromitira.

Ivan Vilibor Sinčić
, jedni iz ovog trolista koji je na koncu doista uspio predati dovoljan broj potpisa i kandidirati se za predsjednika države, na informaciju o Grubišićevim izjavama reagirao je s: 'O, bože!'

'Ne znam što je on dao Ivanu Rudi, ali nije točno da mi je bilo tko dao bilo kakve potpise. Skupili smo ih preko 16 tisuća. Uostalom, to bi bila prevara jer su građani davali podršku točno određenim kandidatima, imenom i prezimenom. Zato smo i odbili Grubišićev prijedlog za suradnju', kazao nam je Sinčić.