DEMANTI INFORMACIJE

Neven Šimac: Nisam pristao biti član Savjetodavnog vijeća HDZ-a

11.10.2016 u 18:24

Bionic
Reading

Neven Šimac poslao nam je demanti informacije da će biti dio Savjetodavnog vijeća HDZ-a, koje bi kao statutarno tijelo trebalo savjetovati predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i Predsjedništvo HDZ-a

Podsjetimo, u razgovoru za tportal Vladimir Šeks kazao nam je da je Predsjedništvo HDZ-a kao člana Savjetodavnog vijeća predložilo i Nevena Šimca, a članove Vijeća ovaj tjedan trebao je potvrditi i Središnji odbor HDZ-a.

Demanti Nevena Šimca objavljujemo u cijelosti.

'Ja, Neven Šimac, hrvatski građanin, dr. sc., pravnik i politist, nisam bio, niti jesam, član HDZ-a. Isto tako, nisam nikad bio hrvatski veleposlanik u Parizu. I, na koncu, nisam pristao biti član Savjetodavnog vijeća HDZ-a, o čemu izvještava Vaš tekst objavljen jučer 10. listopada pod naslovom 'Evo tko će savjetovati predsjednika Andreja Plenkovića'.

U razgovoru s g. Plenkovićem i Stierom te kasnije s g. Šeksom koncem minulog ljeta rekao sam da ću rado sudjelovati u sličnom, ali DRŽAVNOM, a ne stranačkom tijelu, i to s profesorom Sveučilišta Pariz II, g. Markom Gjidarom, jer smo nas dvojica, kroz sve vrijeme od rađanja hrvatske nezavisnosti i slobode naovamo, nudili našu pomoć, znanje i iskustvo u - za Hrvatsku prijeko potrebnoj - reformi javne i državne uprave, kao i u obrazovanju hrvatskih kadrova za javni menadžment. Držali smo i držimo da je to jedini način da se zaustavi sve nesretne partitokratske 'trgovine foteljama' i 'sječe glava', koje se događaju kod svake promjene saborske većine, a koje Hrvatsku silno koče i koštaju - i vremena i sredstava i znanja, ali najviše onog osnovnog prava građana i gospodarskih aktera na stalnost i kontinuitet ne samo suverenih funkcija države, nego posebice vrsnih i promptnih javnih usluga', stoji u demantiju.

Ispriku Nevenu Šimcu uputio je i HDZ. Radilo se, kažu nam u toj stranci samo o prijedlogu da Šimac bude dio Savjetodavnog vijeća HDZ-a, a ne o već donesenoj odluci, jer o tome odlučuje Središnji odbor HDZ-a za dva dana. U ovom slučaju, kažu nam, uspostavilo se da se radi o nesporazumu. Naime, Neven Šimac je mislio da se radi o sudjelovanju u državnom tijelu, a ne o stranačkom. Iz HDZ-a poručuju da cijene rad gospodina Šimca i njegov doprinos afirmaciji Hrvatske te se ispričavaju zbog nastalog nesporazuma.