NOVI PERFORMANS

Netko se okrutno našalio i s Poreznom upravom

29.06.2015 u 08:03

Performans 'Društva mrtvih poreznih obveznika' pred Poreznom upravom

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: 'Društvo mrtvih poduzetnika'

Bionic
Reading

Pred zgradom Porezne uprave jutros su nepoznati počinitelji ostavili dvije obješene lutke i natpis 'Avenija mrtvih poduzetnika'. Slično je to nedavnom performansu pred Ministarstvom pravosuđa, kada je ondje postavljen kip 'Miss neučinkovitosti'

Kao i u prethodnoj akciji, osobe koje su postavile lutke nisu se predstavile osobno nego su medijima poslali priopćenje kao 'Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika'. A akciji kod Ministarstva pravosuđa potpisali su se kao 'Odbor za izbor Miss'.

U priopćenju predlažu da se Avenija Dubrovnik, gdje je smještena i Porezna uprava Zagreb, preimenuje u Aveniju mrtvih poduzetnika. Društvo smatra kako je dobra prilika da se tim činom okruni višegodišnje razdoblje izrazito pozitivnog trenda u broju novih živih mrtvaca poduzetnika, navodi se u priopćenju poslanom medijima.

'Tom prigodom dvoje članova Društva objesilo se 29. lipnja u ranojutarnjim satima o krošnje drveća u blizini zgrade Porezne uprave na Aveniji s natpisom na kojem se nalazi prijedlog novog imena.

Društvo očekuje stabilan rast članstva s obzirom na rezultate HUP skora, objavljene na nedavno održanom Danu poduzetnika, a koji prati napredak u provođenju reformi temeljem određenih statističkih pokazatelja u 12 područja ključnih za napredak poduzetništva. Tako je za 2014. zabilježen skor 32 od mogućih 100, kao i za godinu prije, pri čemu se u sedam područja bilježi negativan trend kretanja skora u odnosu na 2011. godinu.

Mogućnost pokretanja novih poduzeća, bezbroj procedura pri pokretanju posla, izdavanju dozvola, plaćanju poreza, sudskim procesima, (ne)učinkovitost i (ne)korumpiranost pravosuđa i javne administracije s postojano visokim poreznim opterećenjem i ustrajnošću Porezne uprave u traženju propusta i promptnom kažnjavanju poduzetnika u šumi bujajućih novih propisa, čine idealno okruženje za uspješan razvoj novih generacija mrtvih poduzetnika.

Sukladno svemu navedenom, Društvo predviđa stabilan rast broja članova i svijetlu budućnost. Jedan doprinos za državni proračun manje znači jedna članarina HDMP-u više', stoji u priopćenju koje potpisuje 'Društvo mrtvih poduzetnika'.