JESTE LI GA VIDJELI?

Nestao pravoslavni svećenik iz Garešnice

31.10.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Nikoli Radomiroviću, nadimka pop Niko, izgubio se svaki trag prije 14 dana. U Garešnici, gdje je rođen, gdje je živio i nestao malo tko zna za njega, mobitel mu je isključen, a policija je pokrenula potragu

Iako ga njegova supruga po dolasku s posla nije zatekla kod kuće još 18. listopada, prijavu o njegovom nestanku podnijela je u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj tek 30. listopada. Žena je navodno sve vrijeme kontaktirala rodbinu i prijatelje te se nadala da će mu na taj način ući u trag.

Živjeli su u Moslovačkoj na broju 19, susjedi će reći, zapuštenoj kući. Pedesetdvogodišnji Radomirović, kestenjaste kose, s brkovima i bradom, unazad godinu dana na području Garešnice bio je aktivni pravoslavni svećenik. Gdje je nestao, zasad nitko ne zna.

Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske, kaže tek da su o njegovom nestanku obaviještene sve policijske uprave te da su jučer, odmah po prijavi, započete mjere traganja.

Raspitujući se o popu Niki, od pravoslavnog svećenika iz obližnjeg Daruvara Luke Bosanca koji ga je poznavao 30-ak godina, doznajemo da je Radomirović viđen prije nekoliko dana.

'Nisam znao da je nestao. Netko mi je rekao da ga je vidio, nema osam dana od tada, i da je bio utučen', prisjeća se Bosanac. Upoznat s njegovim privatnim problemima, nije, kaže, mislio da je situacija tako ozbiljna. Jedna od njegove dvije kćeri nedavno je, naime, rodila u Kutini, a dijete je u inkubatoru, pa je Bosanac razlog njegove utučenosti vidio u tome. 'Druga mu kćer živi u Srbiji pa je možda otišao k njoj, ili je pak u svojoj kući u Blagorodovcu', optimističan je Bosanac.

Prema podacima iz Nacionalne evidencije nestalih osoba, Radomirović je visok 173 centimetara, srednje je tjelesne građe, ima kestenjastu kosu, svijetloplave oči, klempave uši sa sraštenom resicom, ravan veliki nos, brkove i bradu. Policija moli građane da se jave s bilo kojom informacijom o njemu u najbližu policijsku postaju ili na broj telefona 192.