AFERA SIBINJ

Nestao Ivica Batinić, raspisana i tjeralica

Bionic
Reading

Policija je jučer popodne bezuspješno' češljala' Sibinj pokraj Slavonskog Broda tražeći bivšeg načelnika Ivicu Batinića, nepravomoćno osuđenog na šest godina zatvora zbog malverzacija zemljištem u toj općini

Batinića, kojemu se sudilo s umirovljenim generalom Mladenom Kruljcem i još četvoricom, nisu zatekli na njegovoj adresi, a za njim je danas raspisana i tjeralica, javlja Večernji list
Prema nepotvrđenim informacijama izbjegava uhićenje i nalazi se u BiH. Nekadašnji se načelnik jučer nije pojavio na izricanju presude u Osijeku kada su sva šestorica optuženih proglašena krivima i osuđena na ukupno 20 godina zatvora zbog muljaža teških 58 milijuna kuna.


Njegov odvjetnik Dražen Matijević kazao je za Glas Slavonije da to nije točno. 'Moj branjenik je u Zagrebu na liječničkim pretragama jer on ima velikih zdravstvenih problema. Do sada nisam čuo da on ima bosansko državljanstvo, a to nije nigdje u dokumentima ni navedeno', kazao je Matijević.

Nepravomoćna presuda sudionicima sibinjske afere nije pretjerano iznenadila mještane ove općine. Da je imala predviđenu gospodarsku zonu, sigurno bi bila u boljoj poziciji nego što je sada, misli Zdenko Čugura. 'Trebao je dobiti i više (bivši načelnik Batinić) za ono što je napravio', kaže Ivica Butković.

'Što su napravili od sibinjske općine, malo su i dobili', misli Ružica Koceljević. Načelnik osiromašene općine Josip Pavić oprezan je u izjavama, jer je riječ o nepravomoćnoj presudi. Najavljuje kako će se, nakon pravomoćnosti presude, svim pravnim sredstvima boriti za vraćanje nekada darovanog zemljišta.

'Da je gospodarska zona stavljena u funkciju, Sibinj bi postao gradić sa sto zaposlenih, a to je rješenje za 100 obitelji', dodaje Pavić i navodi kako bi s 58 milijuna kuna mogli riješiti puno na razvoju općine - kanalizaciju, vodu, ceste, dječji vrtić i štošta što im nedostaje. No, prevelikih očekivanja, kaže, nema, jer mu sudske presude nekih prijašnjih slučajeva ne daju puno optimizma.