U LICI

Nestala starica nađena mrtva na poplavljenoj njivi

04.02.2014 u 15:59

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana potrage, pronađeno je tijelo nestale 78-godišnje starice iz Lipovog polja

Pretragom terena HGSS Stanice Gospić i policije na području gdje se pretpostavljalo da bi nestala mogla biti nisu dati rezultati te je područje potrage prošireno na poplavljena područja na koja se izlio tok rijeke Like, kao i samo riječno korito.

Tim gospićkog GSS-a na jednoj je poplavljenoj njivi uočio tijelo starice na dubini od tri metra. Uz pomoć ronilaca izvučeno je tijelo žene za koju se pretpostavlja da je uslijed demencije krenula preko Lipovog polja gdje se tok rijeke Like izlio i poplavio poznate joj staze što ju je vjerojatno zbunilo i dezorijentiralo.

Loši vremenski uvjeti i hladnoća oduzeli su još jedan život. Po riječima voditelja HGSS-a Stanice Gospić Alena Zorića, angažirani su svi raspoloživi resursi HGSS Stanice Gospić, voditelji potrage, potražne grupe tragača, potražni timovi s obučenim psima, timovi za traganje i spašavanje s brzih i divljih voda i poplava te timovi ronilaca.

Osim Gorskih spašavatelja, velik doprinos u potrazi dali su pripadnici temeljne i interventne policije iz Gospića, kao i mještani s područja Lipovog polja.