ZBOG KAŠNJENJA IZVJEŠTAJA

'Nespretni i šlampavi' SDP ispričava se građanima

04.03.2013 u 15:46

Bionic
Reading

Nakon što je u javnost dospjela informacija da je SDP kasnio se podnošenjem izvještaja o financijskom poslovanju stranke, zbog čega mu prijeti i novčana kazna, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić ispričala se građanima, kazavši da kašnjenje s izvještajem nije bilo namjerno

'U ime SDP-a ispričavam se hrvatskim građanima zbog toga što smo zakasnili dva dana s financijskim izvješćem. To nije bila naša namjera i vi znate da nismo nikada na taj način pokazivali nepoštivanje zakona i bahatost. Riječ je o tome da je šefica računovodstva u prošlom tjednu završila na operaciji srca, da se vratila prekasno da bi završila na vrijeme izvještaj. Mogli smo birati hoćemo li poslati nepotpuno izvješće ili dva dana zakasniti. Evo, zakasnili smo, nismo ništa skrivali', kazala je novinarima potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, dodavši da je svih prethodnih godina ta stranka imala pozitivna mišljenja Državne revizije.

Prethodnih dana u javnosti se iz SDP-a pojavila informacija da je ta stranka obavijestila Državnu reviziju i Državno izborno povjerenstvo da će kasniti s izvještajem, no Opačić kaže da je došlo do 'nespretnosti, šlampavosti i netočnih informacija' uslijed medijskog pritiska te da je informacija o kašnjenju išla samo Fini.

Zbog kašnjenja s podnošenjem izvješća SDP-u, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, prijeti i prekršajna novčana kazna od između 50.000 do 500.000 kuna, ali i, ukoliko tako odluči saborski Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav, obustava isplate novca iz proračuna. U SDP-u su na kaznu, kaže Opačić, spremni.

'SDP je uvijek bio stranka koja je prihvaćala sve što po zakonu treba i oni koji odlučuju o tome, kakvu odluku donesu, SDP će to poštivati', poručila je Opačić.

Upitana što je SDP iz ove situacije naučio, Opačić je kazala: 'Nema se što naučiti jer SDP nije stranka koja ima 15 zaposlenih u računovodstvu, nego dvoje. Kad nam jedna osoba ovako iznenada završi na operacijskom stolu, teško je reagirati. Nije bila nikakva namjera i nemamo što naučiti iz ovog.'