POTJERA PULSKIM ULICAMA

Neregistriranom Hondom i pješice bježao policiji

05.07.2011 u 15:41

Bionic
Reading

Bježeći pred policijom na Hondi, za koju se ispostavilo da joj je registracija istekla još 1999. godine, 24-godišnji motociklist iz Galižane napravio je niz prometnih prekršaja, među kojima i dva prolaska 'kroz crveno'. Potjera za neodgovornim vozačem, ipak je okončana privođenjem, iako je Prometnoj policiji pokušao pobjeći i pješice

Prilikom kontrole prometa policijski službenik Postaje prometne policije Pula, zamijetio je na kolniku Ulice 119. brigade 24-godišnjaka iz Galižane kako upravlja neregistriranim motociklom marke Honda.

No, nakon što mu je policajac dao znak da se zaustavi, mladić je naglo povećao brzinu i krenuo u smjeru Arsenalske ulice, nakon čega je započela potjera za neodgovornim vozačem, tijekom koje je 24-godišnjak počinio više prekršaja iz Zakon o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je PU istarska.

Naime, prvo je na raskrižju Ulice Riva i Ulice Sv. Ivana prešao preko crvenog svjetla, a zatim se u dva navrata nije zaustavio i propustio pješake na obilježenom pješačkom prijelazu, nakon čega je ponovno prešao preko crvenog svjetla na raskrižju Flaciusove i Arsenalske ulice.

Potjera za 24-godišnjakom završila je u Keršovanijevoj ulici, gdje je mladić parkirao motocikl, no potom se dao u bijeg pješice prema Rizzijevoj ulici. U daljnjem bijegu spriječili su ga policijski službenici, pa je 24-godišnjak naposljetku uhićen i priveden u prostorije pulske policijske postaje.

Osim što mu je prometna dozvola za Hondu istekla još 1999. godine, provjerom službenih evidencija, utvrđeno je kako Galižanac nema ni položen vozački ispit za vozila A kategorije.