MUNJE I GROMOVI

Nepoznato zeleno svjetlo uplašilo Varaždince

29.11.2010 u 10:56

Bionic
Reading

Varaždince je ovaj vikend, u noći s petka na subotu, iznenadio nepoznat bljesak zelene svjetlosti koji je obasjao grad i okolicu na nekoliko trenutaka

Sudeći po komentarima očevidaca na Facebooku i news grupama, nešto prije ponoći u petak, Varaždin je nakratko obasjala nepoznata zelena svjetlost koja je postupno jačala te ubrzo nestala, piše eVaraždin.hr.

'Iznad krova vidio se bljesak koji se lagano pojačavao, a u isto vrijeme oslabila je svjetlost u žarulji. Sve je trajalo tek nešto dulje od svjetlosti munje, no čudno je što je bilo zelene boje', rekao je jedan od očevidaca.

Policija kaže da tijekom noći nije zaprimila prijavu o detonaciji ili vatrometu, a eventualno objašnjenje pojave dao je meteorolog Nebojša Subanović s Meteo-infa.

'Jedino što bi meteorološki moglo objasniti ovakvu pojavu je uistinu munja, moguće unutar oblaka. Nije neobično to što se nije čuo zvuk, jer se on ne širi ravnomjerno, i moguće je vidjeti munju, a ne čuti zvuk. No za zelenu boju bljeska ne bih mogao naći objašnjenje', rekao je Subanović.

Subanović kaže da ne vjeruje da je to bio meteor, jer da bi bljesak meteora prošao kroz naoblaku sa snježnim padavinama, trebao bi to biti itekako zapažen meteor, ali nema nikakve podatke o njemu.