BANDIĆEV STOŽER

'Nemamo veze sa spornim lecima'

05.01.2010 u 19:19

Bionic
Reading

Izborni stožer Milana Bandića oglasio se nakon što je Državno izborno povjerenstvo upozorilo da su leci na kojima Bandić predstavlja križ, a Josipović petokraku neprimjereni

'Izborni stožer Milana Bandića smatra da je sporni letak s križem i zvijezdom te naslovom 'Hrvatski narode, biraj!!!' uz medijske natpise o tome samo još jedan u nizu pokušaja da se i na ovaj način dovede u pitanje opća etičnost kampanje. Također, spomenuti letak i članak u negativnom kontekstu karakterizira Milana Bandića kao predsjedničkog kandidata.

Izborni stožer nezavisnog predsjedničkog kandidata Milana Bandića s ovim letkom i njegovim sadržajem nema nikakve veze. Stožer ga nije naručio, kreirao, tiskao niti organizirao njegovu distribuciju. Jednom riječju, netko drugi pokušao je na prilično proziran način diskreditirati oba predsjednička kandidata.

Izborni stožer Milana Bandića letak osuđuje kao suprotan etičkom kodeksu o načinu vođenja kampanje. Pogotovo smatra neprihvatljivim da se leci bilo kakvog sadržaja dijele ispred vjerskih institucija i putem maloljetnika ili uz njihovu pomoć', stoji u priopćenju Bandićevog stožera.