ANTO ĐAPIĆ

'Nemam veze s napadom na Rađenovića!'

20.09.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Ante Đapić danas je tportalu rekao da nema nikakve veze s napadom na Igora Rađenovića, bivšeg direktora Zagrebačkih cesta, brutalno pretučenog u svibnju 2008. godine. Đapić je lažima nazvao izjavu u današnjem Jutarnjem listu Miodraga Šimunca, osuđenog napadača na Rađenovića, da je moguće kako je on jedan od naručitelja napada

'S indignacijom odbacujem te laži i izmišljotine, jer nemam nikakve veze s tim događajem, kojeg najozbiljnije osuđujem. O ovom slučaju nemam nikakvih

saznanja', rekao je u telefonskom razgovoru Đapić, počasni predsjednik Hrvatske stranke prava.

Đapić kaže da će najvjerojatnije podignuti sudsku tužbu protiv Jutarnjeg lista i Šimunca, ali tek nakon savjetovanja s odvjetnikom.

Jutarnji je danas prenio izjavu Šimunca da je Đapić najvjerojatnije bio među naručiteljima napada, zajedno sa Stjepanom Ćorićem, također HSP-ovcem i Slobodanom Ljubičićem, tadašnjim direktorom uprave Zagrebačkog holdinga. Ćorić je, tvrdi Šimunac, spominjao 'Antu', 'Ante je zabrinut', 'Ante i gazda žele da se to sredi' te da on sumnja da je pritom mislio na Antu Đapića.

U vrijeme kada je Rađenović pretučen pravaš Đapić bio je u Osijeku predsjednik gradskog vijeća, a danas je HSP-ov gradski vijećnik.

Rađenović nema pojma zašto je Šimunac tek sada progovorio

Zašto je Miodrag Šimunac progovorio o navodnim nalogodavcima napada nakon što je odležao zatvorsku kaznu i nakon što je osoba koju u pokajničkom iskazu tereti, Stipe Ćorić mrtav više od godine i pol dana, Rađenović ne zna. 'Koji su njegovi (Šimunčevi) motivi, morat ćete njega pitati', rekao je za tportal Rađenović. Izrazio je pritom nadu da će ovog puta institucije pravne države svoj posao odraditi svoj posao. No dodaje kako bi ga najviše veselilo kada bi se otkrio kompletan gospodarski kriminal u Zagrebačkim cestama, zbog čijeg je razotkrivanja, Rađenović uostalom i premlaćen. 'Do sada su se otkrili samo kikiriki slučajevi. Pravi nisu', smatra.

Hoće li Šimunćev pokajnički iskaz o nalogodavateljima premlaćivanja išta promijeniti, s obzirom na to da je Ćorić preminuo, Ljubičića navodi tek kao sudionika sastanaka dok je terećenje Ante Đapića na klimavim nogama, jer Šimunac je čuo samo da spominju 'gazdu Antu', Rađenović ne zna. 'Znam koliko i vi, iz medija. Ne bih ništa spekulirao', zaključio je.

Reakcija Bandića

'Gradonačelnik pozdravlja svaki korak koji vodi k potpunom rasvjetljavanju slučaja napada na gospodina Igora Rađenovića. Želi, također, da se što prije svi krivci, a pogotovo naručitelji, ne samo privedu licu pravde, već i najoštrije sankcioniraju', stoji u kratkom dopisu.