NOGOMETNI MITO

Nema više odgađanja: Bivši sudac Željko Širić konačno uhićen i ide u zatvor

19.09.2018 u 07:14

Bionic
Reading

Bivši nogometni sudac Željko Širić iz Osijeka uhićen je u utorak kasno popodne u svojoj vikendici na ušću Karašice

Večernji list podsjeća kako je Željko Širić osuđen na četiri godine zatvora zbog primanja mita u aferi 'pošteno suđenje'. Širić je na zatvor nepravomoćno osuđen 2014. a prošle godine Vrhovni sud odbacio je i njegovu i Uskokovu žalbu na presudu, te ga poslao na odsluženje kazne.

Međutim, Širić je godinu i pol dana uspio odgađati odlazak na izdržavanje kazne, pravdajući se profesorskim obvezama na Fakultetu elektronike, računarstva i informacijskih tehnologija, što zbog zdravstvenih tegoba.

Posljednji put županijski sud u Osijeku odbio mu je 13. rujna novu odgodu, a kako se Željko Širić nije pojavio u zatvoru po njega je poslana policija.

Širić je prvi puta uhićen prosinca 2011. godine u Zagrebu sa Stjepanom Djedovićem, a bila je to afera koja je potresla nogometne krugove, ali i javnost u Hrvatskoj. Tadašnji Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš, kao pouzdanik Uskoka, ponudio mu je mito od 30 tisuća eura, što je ovaj prihvatio te tako razotkrio dugogodišnju praksu podmićivanja u sudačkoj organizaciji.