SANADER U POŽEGI

'Nema toga što nismo kadri učiniti'

06.05.2009 u 16:28

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader rekao je sinoć u Požegi da je ravnomjeran razvoj Hrvatske glavno načelo i HDZ-a i koalicijskih partnera i pozvao je birače Požege i Požeško-slavonske županije da na lokalnim izborima 17. svibnja izaberu novi vlast, to jest HDZ i koalicijske partnere HSS, HSP i HSU.

"Kriza koja trese svijet i Europu ne može mimoići ni nas no nema niti jednog problema s kojim se ova Vlada nije uhvatila u koštac. Nema toga što nismo kadri učiniti da bismo riješili probleme pa i probleme ove županije koje je potencirala sadašnja aktualna vlast. Ona je probleme gomilala i krivnju prebacivala na Zagreb i na tobožnju nesuradnju Zagreba s ovom županijom. A ja vas pitam kako se može surađivati s onima koji ti ne dođu ništa ni tražiti ni predlagati," rekao je Sanader u Požegi na središnjem predizbornom skupu koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU.

"Hrvatska Vlada i Hrvatski sabor bit će uz sve dobre projekte u svakoj županiji bez obzira tko bio na vlasti no tražimo otvorenu i punu suradnju. Zato učinite sve da 17. svibnja dobijemo novog gradonačelnika i novog župana i da nam ne treba drugi izborni krug", poručio je okupljenima pozdravljajući odluku Požeško-slavonskog HDZ-a koji je za gradonačelnika grada Požege kandidirao Borislava Miličevića te Marijana Aladrovića za požeško-slavonskog župana.

Navodeći kako aktualna vlast nema strategiju ni planove razvoja za grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju, na predizbornom skupu program koalicije predstavili su Miličević i Aladrović. Istaknuli su kako će s dobrim projektima, koje su već izradile stručne skupine te uz potporu Vlade, izvući Županiju iz sadašnje izolacije.