LIBIJSKI USTANICI

'Nema pregovora s Gadafijem dok se ne preda!'

28.08.2011 u 12:56

Bionic
Reading

Libijska ustanička vlada neće pregovarati s Moamerom Gadafijem ako se ne preda, rekao je u nedjelju visoki dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), dodajući da ustanici ne znaju gdje se Gadafi nalazi

'Nema pregovaranja s Gadafijem', rekao je Ali Tarhuni, dužnosnik zadužen za naftu i financijska pitanja. 'Ako se bude želio predati, tada ćemo pregovarati s njime i zarobiti ga', dodao je.

Gadafijev glasnogovornik Musa Ibrahim rekao je ranije da je on predložio da pregovara s ustanicima o formiranju prijelazne vlade te da se još nalazi u Libiji.

Human Rights Watch objavio je u međuvremenu da su Gadafijeve snage vjerojatno ubile na desetke zatvorenika i civila kada su ustanici ušli u Tripoli.

'Dokazi koje smo prikupili upućuju na to da su Gadafijeve snage počinile val proizvoljnih ubojstava dok je Tripoli padao', rekla je Sarah Leah Whitson, direktorica HRW-a za sjevernu Afriku.

Oko 18 izrešetanih tijela pronađeno je u koritu rijeke u blizini Gadafijevog kompleksa Bab al Azizija i po izjavama očevidaca ubile su ih Gadafijeve snage. Još 29 tijela pronađeno je u poljskoj bolnici u blizini kompleksa.