METALLICA I LEPTOSPIROZA NA HIPODROMU

'Nema opasnosti za posjetitelje koncerta'

13.05.2010 u 14:09

Bionic
Reading

'Odgovorno tvrdim da nikakva opasnost ne postoji da se zaraze ljudi koji će doći na koncert', kazao je rukovoditelj zagrebačkog Hipodroma Marijan Antić

Podsjetimo, u javnost je procurila informacija da je šezdeset konja, petstotinjak metara od mjesta gdje će svirati Metallica, zaraženo leptospirozom, bolešću koja - ako prijeđe na ljude - može izazvati smrtne posljedice.

Antić tvrdi da je u medijima dignuta nepotrebna panika zbog čega ga čitav dan zovu građani čija će djeca gledati najveću svjetsku heavy metal atrakciju na kojoj se očekuje do 30 tisuća posjetitelja.

'Ja sam odrastao na Hipodromu i radio sam na njemu u sto puta gorim uvjetima nego što je to slučaj danas. Informaciju o tome da je šezdesetak konja zaraženo nismo pustili u javnost jer je to stvar Veterinarske inspekcije i HZJZ-a, a i ponavljam - opasnost za ljude ne postoji', kazao je Antić.

Rukovoditelj Hipodroma na kojem je smješteno između 170 i 180 konja tvrdi da provode deratizaciju i dezinsekciju dva puta godišnje te da su sve potrebno posljednji put napravili u siječnju i da su je ponovno planirali za jesen.

'Novonastale okolnosti natjerale su nas da sve još jednom provedemo iznova, i to je u tijeku, a onda ćemo ponovno na jesen', istaknuo je Antić i dodao da neće micati konje zbog velike količine decibela koji se očekuju.

'Imamo najavu samo nekolicine paničara da će izmjestiti konje. Mislim da je riječ o pet ili šest konja. Konjima neće smetati buka niti će im se sluh oštetiti, a i koncert traje samo dva sata', zaključio je Antić.