RIJEČKI HDZ

'Neka se pojas na Kantridi zove 'Obijev zaljev''

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 21.01.2011 16:52
  • Objavljeno 21.01.2011 u 15:16
Vesna Buterin

Vesna Buterin

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Željko Šop

'Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović ne čine ništa da katastrofalnu poduzetničku i gospodarsku klimu u Rijeci promijene, osim što napadaju Vladu', žustro je danas započela konferenciju za novinare u Rijeci saborska zastupnica HDZ-a Vesna Buterin

Poručila im je da je građanima dosta njihovih praznih obećanja, napada i politikanstva, da se nemaju pravo tako ponašati u ovim kriznim vremenima te da, ukoliko nisu sposobni, odstupe.

Napomenula je da je Rijeka grad koji gospodarski stagnira, što je, kako je rekla, evidentno kroz planirane proračunske prihode koji će u 2011. u odnosu na 2007. godinu biti manji za 105 milijuna kuna, ali i da je nezaposlenost u gradu Rijeci u 2010. godini u odnosu na 2009. porasla za enormnih 20 posto.

‘Vlada premijerke Kosor samo će u ovoj godini u naš kraj uložiti više od 1,5 milijardi kuna, i to sve u razvojne projekte’, istaknula je Buterin.

Njezin stranački kolega i vijećnik Grada Rijeke Hrvoje Burić rekao je da je riječka gradska vlast nesposobna te da Obersnel i Jovanović besramno i bešćutno troše proračunski novac građana Rijeke, a naveo je i jedan primjer.

‘U svibnju, 2010. Rijeka Sport dodatno se zadužio u iznosu od 42.500 milijuna kuna za financiranje završne faze izgradnje i rekonstrukcije sportskih objekata u 2010/11. godini, i to za uklanjanje postojećih objekata, krajobrazno uređenje okoliša Bazena Kantrida, izgradnju bazena za skokove u vodu, rekonstrukciju otvorenog bazena, uređenje plažnog pojasa u zoni Bazena Kantrida, a u proračunu za 2011. planira se potrošiti 18,5 milijuna kuna za uređenje plažnog pojasa i infrastrukture plivališta Kantrida. Dakle, ukupan trošak iznosi 68,5 milijuna kuna’, rekao je Burić te predložio da se plažni pojas na Kantridi nazove ‘Obijev zaljev’.

Prema njegovim riječima, novac se mogao uložiti u vrijednu imovinu Rijeke, zatvorenu Kostabelu, a novca bi bilo dovoljno i za plažu i za šetnicu te za sport, vrtiće i socijalu.

Napomenuo je 25. siječnja ističe rok za očitovanje o trošku od 18,5 milijuna kuna koji je zatražio od Obersnela i Jovanovića, pa je podsjetio gospodu da ne zaborave dostaviti troškovnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi