SOLIDARNOST NA DJELU

Nedostižni maturalac: Gimnazijalci prikupljaju novac za učenike koji si ne mogu priuštiti Grčku

23.03.2018 u 18:17

Bionic
Reading

Učenici trećih razreda zagrebačke Klasične gimnazije solidarizirali su se sa svojim prijateljima. Pokrenuli su akciju s ciljem da se prikupi novac kako bi na maturalno putovanje u Grčku mogli otputovati i oni kojima roditelji to ne mogu priuštiti. U akciju se uključio i profesor fizike

'Cijene maturalnih putovanja kreću se oko pet tisuća kuna. A to je iznos koji si ne mogu svi priuštiti. Ove godine smo odlučili održat rock-out umjesto rock-ina, koji je tradicionalni humanitarni koncert za maturante naše škole. Cilj tog koncerta je prikupljanje novca za učenike koji ne mogu ići na maturalac jer 12 dana u Grčku nije baš jeftino. Sigurno negdje 5-6 učenika po generaciji nije u mogućnosti platiti puni iznos za maturalac. I mi smo sad u mogućnosti platiti bar dio ako ne cijeli iznos', istaknula je za HTV Josipa Cirkveni, učenica 3. razreda Klasične gimnazije.

'Odgovor na pitanje koga pozvati u pomoć, ove se godine sam nametnuo. Kako sam ja ovdje profesor fizike relativno friško, učenici su me pitali bi li htio sa svojim bendom svirati. Neke od tih učenika sam viđao po svojim koncertima, oni su dolazili, sviđa im se bend i pozvali su nas. Ja sam rekao - naravno', objasnio je profesor fizike Gordan Tomić, ujedno i basist grupe Cojones.

Koncert zagrebačkih rockera Cojones održat će se u ponedjeljak, a svi koji kupe ulaznicu po cijeni od 20 kuna pomoći će maturantima da odu na putovanje života.

  • +65
Norijada u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk