VREMENSKA PROGNOZA

Nedjelja će uglavnom biti sunčana i topla, a evo gdje bi vas mogao okupati pljusak

17.03.2019 u 08:07

Bionic
Reading

Većinom sunčano, vjetrovito i toplo. Na Jadranu i uz njega povremeno više oblaka, a ponajprije je na širem riječkom području i u Gorskome kotaru moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Vjetar umjeren do jak jugozapadni, u višim predjelima i s olujnim udarima, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22 °C.

U ponedjeljak Hrvatsku će zadesiti jače naoblačenje s kišom najprije u zapadnim predjelima, sredinom dana i na istoku, dok će se na jugu zadržati uglavnom suho. Na sjevernom Jadranu moguća je obilnija oborina i grmljavina, a u gorju i snijeg. U unutrašnjosti umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jako jugo, a na sjevernom dijelu o okretanju na buru. U unutrašnjosti jutarnja temperatura od 4 do 9, najviša od 8 do 12 °C dok će navečer biti osjetno hladnije. Na obali i otocima većinom između 10 i 15, na jugu i do 18 °C.

Danas će u Zagrebu biti pretežno sunčano i toplo. Puhat će većinom umjeren jugozapadnjak, s jakim, a u okolnom gorju i olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 °C. Sutra, oblačno s kišom, vjetrovito i hladnije. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura uglavnom između 4 i 9 °C, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Istočna Hrvatska

Pretežno sunačano i još toplije. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, na zapadu s jakim udarima. Jutarnja temperatura od 6 do 9, a najviša dnevna od 21 do 24 °C.

Središnja Hrvatska

Prevladavat će sunčano, poslijepodne mjestimice moguće uz umjerenu naoblaku. Razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadni vjetar koji će u višim predjelima često imati i olujne udare. Jutarnja temperatura od 6 do 10, a najviša dnevna od 20 do 23 °C.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Gorski kotar i Lika

Djelomice pa i pretežno sunčano. Mjestimice u Gorskom kotaru uz prolazno više oblaka može pasti malo kiše. Vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadnjak, u višem gorju s olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 4 do 9, a najviša uglavnom između 13 i 18, no ponegdje i će zagrijati i do 20 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito. Uz promjenjivu naoblaku mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak osobito na širem riječkom području. Puhat će jako jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura od 7 do 12, a najviša od 14 do 17 °C.

  • +29
Građani uživali u sunčanom danu na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Dalmacija

Prevladavat će sunčano i razmjerno vjetrovito. Poslijepodne će lokalno biti povećane naoblake no zadržat će se uglavnom suho. Puhat će jako jugu. Najniža temperatura od 9 do 14, u unutrašnjosti oko 5, a najviša između 17 i 20 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti glavobolja, umor, razdražljivost i manjak energije. Pojačane tegobe moguće su i kod kroničnih bolesnika, pa se preporuča izbjegavanje nepotrebnih napora kao i uzimanje redovite terapije.