obavijest roditeljima

Necijepljenoj djeci u Dubrovniku zabranjen dolazak u vrtiće zbog epidemije ospica

11.06.2018 u 11:35

Bionic
Reading

Dječji vrtići Dubrovnik obavijestili su roditelje neka ne dovode u vrtiće djecu koja nisu cijepljena protiv ospica kako se ne bi sama zarazila niti sudjelovala u širenju te opasne zarazne bolesti

Kako prenosi više medija, obavijest je poslana u dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, a sve zbog epidemije ospica koja vlada na dubrovačkom području.

Preporuka je da necijepljena djeca ostanu kod kuće najmanje do 26. lipnja. Također se podsjeća roditelje necijepljene djece na zakonsku obavezu cijepljenja svoje djece, a roditeljima necijepljene djece kojima je imunitet oslabljen zbog malignih bolesti, radioterapija ili kemoterapija savjet je da se jave na Odjel za epidemiologiju.

Posebno se savjetuje da ako se sljedećih dana i kod cijepljene djece pojave simptomi koji upućuju na ospice, takvu djecu odmah treba udaljiti iz vrtića te konzultirati infektologa, a ne ići kod pedijatra.

Podsjetimo, dosad je potvrđeno osam slučajeva oboljenja od ospica, od čega su većina djelatnici Opće bolnice Dubrovnik koji su krajem svibnja bili u kontaktu s prvim zaraženim, 34-godišnjakom iz Stona, navodi Dubrovački vjesnik.

  • +12
U Opću bolnicu Dubrovnik zaprimljena osoba za koju se sumnja da boluje od ospica Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX