VOJSKA NTC-a

Neće biti obdukcije Gadafijevog tijela

22.10.2011 u 12:08

Bionic
Reading

Čelnik vojnog odbora libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) sa sjedištem u Misrati izjavio je u subotu da se neće provesti obdukcija tijela bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija koje je izloženo u tome gradu

'Neće biti obdukcije danas (subota), niti koji drugi dan. Nitko neće otvarati (Gadafijevo) tijelo', rekao je novinaru France Pressea glasnogovornik vojnog odbora u Misrati Fati Bašaga.

Izjavu su novinaru potvrdila još dva člana vojnog odbora u Misrati. Moamer Gadafi (69), koji je bio u bijegu nakon pada Tripolija koncem kolovoza, zarobljen je u četvrtak u svom rodnom kraju u Sirtu, 360 km istočno od Tripolija, i nedugo zatim ubijen hicima iz vatrenog oružja. Još nije jasno je li ubijen ili je poginuo u unakrsnoj vatri.

Informacije su govorile o mogućoj obdukciji u subotu.

Tijelo bivšeg libijskog vođe izloženo je u hladnjači na tržnici u predgrađu Misrate, kamo je u noći na subotu dopremljeno i tijelo njegova sina Mutasima.

U subotu ujutro je više desetaka znatiželjnika, stanovnika Misrate, stajalo u redu da bi vidjelo trupla koja su na madracima ležala na zemlji, prekrivena tkaninom koja je otkrivala samo glavu. Tisuće ljudi su već došle vidjeti tijelo bivšeg vođe, stvorivši red dug više stotina metara.