POTPREDSJEDNICA SDP-A BIH

Nećakinja Jadranka Prlića: Svi moraju snositi odgovornost za svoja nedjela

30.11.2017 u 11:39

Bionic
Reading

Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a BiH, ali i nećakinja haškog osuđenika Jadranka Prlića, oglasila se na Facebooku nakon izricanja konačne presude šestorici nekadašnjih čelnika Herceg-Bosne u Haagu, napisavši da poštuje i uvažava presudu

Prlić, koji je bio prvooptuženi u postupku, osuđen je na 25 godina zatvora. 

Njegova nećakinja napisala je da kao socijaldemokratkinja duboko žali za svakom žrtvom koja je patila zbog djelovanja Herceg-Bosne. 'Svojim političkim angažmanom godinama pokazujem kako vidim BiH, njenu prošlost, a za mene još bitniju budućnost. Budućnost u kojoj ćemo prije svega biti građani i građanke, komšije i susjedi, iznad i ispred svega ljudi', poručila je Prlić.

Napisala je i da u životu imamo više obitelji.

'Dijele se na onu obitelj koju biramo i onu u kojoj smo se rodili. Socijaldemokratska partija BiH moja je obitelj koju sam izabrala još 2010. godine, kao aktivistica sa željom da doprinesem izgradnji jedinstvenog Mostara i jedinstvene Bosne i Hercegovine. U isto vrijeme ne mogu i ne želim pobjeći od obitelji čije prezime nosim od godine 1993., kada sam i rođena. Svi moraju preuzeti odgovornost za svoja djela i nedjela', smatra SDP-ovka.

Zamolila je sve političare, utjecajne osobe bosanskohercegovačkog društva, kao i susjedne Hrvatske, da sve poštede izjava koje su populističke i služe samo za prikupljanje jeftinih političkih poena na ovoj presudi.

Osuđenici u slučaju Herceg-Bosna Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

'Zamolila bih vas da poštujete Sud te prije svega žrtve i njihove obitelji koje su patile i pate dug niz godina. Ako smijem biti sebična, zamolila bih vas da zbog mene i moje generacije budete odgovorni i da nam ne odmažete u stvaranju bolje budućnosti, jer prošlost ne možemo učiniti boljom', zaključila je Prlić.