ČOVJEK KOJI NIJE ZNAO

'Ne znam hoću li danas nešto potpisati, a da u papirima nešto ne štima'

29.03.2012 u 11:43

Bionic
Reading

'Da, točno je da sam potpisao odluku o davanju igrališta u Trnskom iako sam tvrdio da nisam. O tome su me obavijestili kad sam se vratio iz Trnskog. Jedino što sam mogao učiniti je odluku suspendirati. Napravljen je propust, a onaj tko ga je napravio će odgovarati', kazao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na aktualnom satu Gradske skupštine

Podsjetimo, kao što je tportal.hr prošlog tjedna otkrio na betonskom igralištu u Trnskom trebao je niknuti montažni balon s umjetnim travnatim terenima i popratnim sadržajima. Desetogodišnju koncesiju, bez kune zakupnine trebala je dobiti tvrtka Klompa ugostiteljstvo iza koje stoji tvrtka Dva Z predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše i njegova sina Zlatka juniora.

Odgovarajući na pitanje zastupnika Gorana Kutlića (SDP) kako je moguće da se to dogodilo i znači li to da se netko u Gradskoj upravi oteo kontroli, gradonačelnik je kazao kako on 'dnevno potpiše četiristo dokumenta' te kako se to dogodi 'kad ljudi rade'.

'Meni nikad ne bi palo napamet potpisati takvo što. Ja nisam znao, predsjednik gradske četvrti Zagreb – Zapad nije znao. No netko je to napravio. To je napravio diletant i taj će odgovarati. Zatražio sam od Kontrolnog ureda da to ispita. Pogreške su moguće. Ne znam hoću li danas kakav dokument potpisati, a da u njemu nešto ne štima', kazao je Bandić.

Marina Knezovića (SDP) zanimalo je što je sa Strateškim planom gospodarenja otpada, s obzirom na to da je dozvola za zbrinjavanje otpada na Jakuševcu istekla još 2010. godine. Na njegov upit gradonačelnik je skočio kao oparen budući da su na samom početku Skupštine zastupnici odbili po hitnom postupku uvrstiti njegovu odluku o naknadi za umanjenu vrijednost zemljišta za stanovnike Jakuševca.

'To je licemjerno. Odgovorite mi zašto ste odbili hitnost postupka točaka vezanih za stanovnike Jakuševca. Moji kolege cijelu strategiju pripremaju već godinu dana i tražit ću da se po ovom pitanju održi posebna tematska sjednica Gradske skupštine. Ja sam se 1999.  vozio po Jakuševcu traktorom, a vozit ću se i ponovno', rekao je Bandić.

Knezović je odvratio da bi, da mu je uistinu stalo do Jakuševčana, već odavna napravio strategiju gospodarenja otpadom. Naime, Jakuševec od početka 2011. radi bez potrebnih dozvola.