POLA VLADE PODRŽALO BALDASARA

'Ne želimo proroke ili mesije na čelu Splita'

25.02.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Splitski SDP, HNS i HSU službeno su sklopili koaliciju za predstojeće lokalne izbore, a njihovog kandidata za gradonačelnika Ivu Baldasara u Split su došla podržati čak četiri ministra iz Milanovićeve vlade: potpredsjednik Branko Grčić, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ministar uprave Arsen Bauk

Nakon odustajanja Ivana Grubišića, Baldasarove šanse za ulazak u drugi krug naglo su porasle, a presudna podrška od vrha stranke stigla je upravo u trenutku kada se počelo spekulirati da će umirovljeni svećenik ipak istaknuti svoga kandidata koji će ujedno biti i prikriveni favorit dijela SDP-ovaca. Na sklapanju koalicijskog sporazuma sve je prštalo od sloge i zajedništva, Baldasar je predstavljen kao 'miran, stabilan, pošten i vrijedan čovjek' - dakle, upravo suprotno od današnjeg gradonačelnika Željka Keruma.

'Vrijeme je da Split dobije normalnog i dobrog gradonačelnika od povjerenja', kazao je Bauk, a Grčić predviđa da će nakon Baldasarove pobjede Split puno lakše i brže ostvariti napredak, jer je u ovom trenutku previše zaostao i izgubio jako puno vremena.

'Da, Split treba promjene, smirenost, stabilnost, mladost i poštenje', prisnažio je Vrdoljak i obećao snažnu podršku Vlade nakon izbora.

Govorio je i šef splitskog SDP-a Marin Jurjević, koji je naglasio da tri stranke koje su dogovorile suradnju 'ne žele proroke ili mesije, jer je previše osjetio što znače političari za jednokratnu upotrebu'.

'Bilo je onih koji su obećavali puno, napravili jako malo, a previše radili kako bi uzeli za sebe. S našim kandidatom napokon gradu dajemo ozbiljnost i perspektivu, a nadamo se da će građani prepoznati one druge koji prodaju maglu', kazao je Jurjević.

Sam Baldasar najavio je službeno predstavljanje svoga programa za ovaj petak, a kazao da će glavni naglasak biti na uređenju Istočne obale, golemom projektu vrijednom stotine milijuna eura. Sklopljenoj koaliciji SDP-a, HNS-a i HSU-a, kazao je vjerojatno će se pridružiti još nekoliko manjih stranaka, udruga i nezavisnih lista.