THOMPSON NA N1

'Ne želim znati koliko će mjesta izdvojiti za proslavu Dana pobjede. Ja nastupam besplatno'

31.07.2017 u 20:31

Bionic
Reading

'Držim da je Dan pobjede jedan od najvećih datuma u našoj povijesti. Koliko će netko potrošiti zaista nisam nikad ulazio u to niti želim. Ove godine imamo više mjesta gdje će se slaviti Dan pobjede - Imotski, Škabrnja... I to je dobro, to smo mi cijelo vrijeme najavljivali. Ne mogu, niti želim, niti me zanima koliko će ta mjesta izdvojiti', rekao je pjevač Marko Perković Thompson gostujući na N1 televiziji

Dodao je da  su svi njegovi nastupi od 1995. za Dan pobjede bili besplatni.

'Za koncerte u Kninu nisam dobio nikakav honorar. To sam poklonio Danu pobjede', navo je za N1 Thompson. Naveo je da ove godine neće pjevati u Kninu jer ga nitko nije zvao i ponovio da za koncert u Slunju neće dobiti ni kune. S druge strane, ne vidi problem u tome da Ministarstvo branitelja sudjeluje u financiranju cijelog glazbenog program.

'Držim da je Dan pobjede jedan od najvećih datuma u našoj povijesti. Koliko će netko potrošiti zaista nisam nikad ulazio u to niti želim. Ove godine imamo više mjesta gdje će se slaviti Dan pobjede - Imotski, Škabrnja... I to je dobro, to smo mi cijelo vrijeme najavljivali. Ne mogu, niti želim, niti me zanima koliko će ta mjesta izdvojiti',  rekao Thompson.

Prošle godine u Kninu je zaradio prekršajnu prijavu zbog uzvika 'Za dom spremni' koji mu je poslužio kao uvod u pjesmu 'Bojna Čavoglave'.

'Ta pjesma je nastala u Domovinskom ratu. Pjevam pjesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas njeguje sjećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Vidjet ćemo što će sud na kraju odlučiti. Ja sam Čavoglave pjevao i prije dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i poslije. I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam? Ali ne vjerujem da me zbog toga nisu zvali u Knin. Ja sam redovno nastupao tamo s Bojnom Čavoglave. I ne nastupiti s tom pjesmom na Dan pobjede... Ne znam što bih onda trebao izvoditi', pojasnio je.

Najavio je da će svjedočiti u procesu u slučaju Fimi medija i da na posljednje ročište nije došao jer je bio spriječen.