HNS-OVCI O MARTINČEVIĆ

'Ne poštuje odluke stranke! Teško možemo tolerirati takvu vrstu ponašanja!'

07.02.2014 u 14:42

Bionic
Reading

HNS Varaždinske županije zatražio je od Predsjedništva stranke da preispita status Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, no kada bi se o tome vrh stranke trebao oglasiti, još nije sasvim jasno. Što stranka zamjera dvojcu, koji je javno stao uz Radimira Čačića u danima njegovog izbacivanja iz stranke, priupitali smo i članove Predsjedništva HNS-a

'Spomenuta gospoda, dakle gospođa Martinčević i gospodin Koračević, ne poštuju odluku stranke. Hrvatske političke stranke djeluju u takvim okolnostima da teško mogu tolerirati takvu vrstu ponašanja jer to onda postaje glavna tema njihovog djelovanja, a ne ono čime bi se stranke trebale baviti. I logično je da stranke, odnosno HNS u ovom slučaju, poduzmu neke mjere. Koje će biti mjere koje će stranka poduzeti, to ćemo vidjeti', kazao je novinarima u Saboru predsjednik HNS-ovog Kluba zastupnika i član Predsjedništva Jozo Radoš.

Radoš je priznao da dvojcu u korist ne ide to što su javno dali podršku sada već izbačenom Radimiru Čačiću. 'Stranka je efikasno i brzo riješila to pitanje Radimira Čačića. To pitanje se ne smije stalno ponavljati i opterećivati rad stranke. Naravno da je to povezano s tim slučajem iz kojeg je stranka izašla elegantno i vrlo brzo. Prema tome, stranka mora prekinuti tu vrstu aktivnosti jer takva je medijska slika da je to postala glavna tema', kazao je Radoš.

HNS-ov potpredsjednik Sabora i također član Predsjedništva stranke Milorad Batinić pokušao je pojasniti u čemu su pogriješili Martinčević i Koračević. 'Ogriješili su se o Statut stranke, akte stranke, o Poslovnik stranke. Nisu poštivali kodeks ponašanja i saborskih zastupnika i čelnika lokalne samouprave', kazao je Batinić.

Činjenica da su podržali Čačića samo je dio njihovih grijeha. Batinić je kazao da ima i drugih stvari, no na pitanje koje su to druge stvari, Batinić nije konkretno odgovorio. 'Nisu se ponašali u skladu s nekim određenim pravilima ponašanja', kazao je Batinić.

Iako kaže da će odluku donijeti Predsjedništvo stranke, HNS-ova ministrica Anka Mrak Taritaš smatra da je priča jasna. 'Nitko nikoga ne prisiljava da bude u bilo kojoj stranci, a oni koji imaju iste ideje i ciljeve i misle da zajedno mogu dalje, bit će zajedno, a oni koji ne, ići će nekim drugim putem', kazala je Mrak Taritaš.

Novinari su je pitali čisti li HNS Čačićeve kadrove. 'Mislim da se ne čisti. Mislim da kadrovi koji misle drugačije sami odlaze', kazala je Mrak Taritaš