VREMENSKA PROGNOZA

Ne nadajte se suncu, cijeli tjedan bit će oblačno

17.10.2016 u 10:06

Bionic
Reading

Vremenska prognoza za ovaj tjedan neće ići na ruku onima željnima sunca. Biti će uglavnom oblačno, u utorak su mogući pljuskovi, a na Jadranu i grmljavina. Naijviša dnevna temperatura tijekom tjedna na kopnu će dosezati najviših 18 °C, na Jadranu do 22

U utorak nas očekuje postupno naoblačenje s mjestimičnom kišom, najprije na zapadu unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, a do kraja dana posvuda. Poslijepodne i navečer oborine češće, a mogući su i izraženiji pljuskovi, na Jadranu i grmljavina. Najmanje oborina se očekuje u Slavoniji. U unutrašnjosti će puhati slabi istočni vjetrovi, a na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 7 do 11, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 18, a na Jadranu od 19 do 22°C.

U srijedu će u prvom dijelu dana biti uglavnom oblačno, u istočnim i južnim dijelovima zemlje još i s malo kiše. Od sredine dana manje oblaka pa su moguća i kraća sunčana razdoblja, uglavnom na sjevernom Jadranu te zapadu unutrašnjosti. U unutrašnjosti će zapuhat slab sjeverac, a na Jadranu slab sjeverozapadnjak, podno Velebita i bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 17, a na Jadranu od 18 do 21°C.


U četvrtak ujutro očekuje nas novo naoblačenje uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom. Naoblačenje će najprije zahvatiti zapadne krajeve i sjeverni Jadran, a do kraja dana i cijelu zemlju. Mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 10, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 12 do 16, a na Jadranu od 19 do 22°C.

U petak ujutro posvuda umjereno do pretežno oblačno, još ponegdje uz slabu kišu. Od prijepodneva postupno manje oblaka, a očekuju se i sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji će i dalje puhati umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 10, a na Jadranu od 12 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, a na Jadranu od 17 do 21°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima za sljedeći vikend se ne očekuje značajnija promjena vremena.