'ROVINJSKO SUNCE'

Nastavljeno suđenje Nevenki Mesić

17.12.2008 u 14:16

Bionic
Reading

Danas je na Županijskom sudu u Puli nastavljeno suđenje 54-godišnjoj Nevenki Mesić, bivšoj predsjednici Upravnog vijeća doma za žrtve obiteljskog nasilja 'Rovinjsko sunce'

Optužena je da se u tri godine, od početka 2003. do kraja 2006., u Rovinju i Zagrebu, zlorabeći položaj i ovlasti, okoristila za nešto više od 65 tisuća kuna namijenjenih Domu.

Tim je novcem, po optužnici, kupovala razne predmete za osobnu uporabu, poput prijenosnog računala, četiriju perilica rublja, opreme za kupaonicu, a platila je i građevne radove.

Saslušavši optužnicu, Nevenka Mesić se danas, kao i na početku suđenja 20. listopada, još jednom očitovala da se ne osjeća krivom.

Bivša ravnateljica Doma za žrtve obiteljskog nasilja 'Rovinjsko sunce' Blanka Damjan svjedočila je kako je ona u domu obavljala dužnost ravnatelja-psihologa premda je, kako je rekla, 'Nevenka Mesić praktički obavljala dužnost ravnateljice, a samim time i sve financijske poslove'.
Damjan je posvjedočila kako su se štićenice Doma pobunile zbog loših uvjeta zbog čega je u Rovinj stigla inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Dodala je kako štićenice nisu bile gladne, kako su tvrdile, premda je hrana bila sve lošija. Pritom je izrazila žaljenje što se dogodila ta, kako je rekla, 'afera' zbog čega je rovinjski dom zatvoren.

'To je tragedija, mi smo ostali bez posla, a štićenice bez doma', zaključila je Damjan.
Romeo Mesić, sin optužene Nevenke Mesić, koji je također bio zaposlenik 'Rovinjskog sunca', iskoristio je zakonsko pravo i odbio je svjedočiti.