POTRESI U HSS-U

Nastavlja se svađa Beljaka i Marijane Petir

19.09.2016 u 14:50

Bionic
Reading

Marijana Petir, suspendirana HSS-ovka, i dalje nastavlja kritizirati stranačkog šega iako joj prijeti izbacivanje iz stranke ako se ne ispriča. 'Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji', kazala je Petir. Kazala je da nije zaprimila odluku o suspenziji pa je ni ne smatra ozbiljnom i relevantnom

'Slušajući izjave gospodina Beljaka, vidimo da on svaki dan iznosi neke nove informacije. Ne može sam sebe slijediti, tako da više nitko ne zna što je tu istina', poručuje Petir. Smatra da su njegovi istupi u javnosti i javni pritisci najvišim dužnosnicima iz redova HSS-a potpuno neprimjerni. 'Tu je riječ o čistoj političkoj odmazdi jer je riječ o 100 delegata na skupštini. Mi nismo samo dužnosnici, mi smo i delegati i kandidati na unutarstranačkim izborima gdje nas gospodin Beljak pokušava eliminirati iz unutarstranačke utakmice, a što mislim da je svojstveno samo za Sjevernu Koreju', kazala je Petir za N1.

HSS je odbacio mogućnost isprike Beljaku, štoviše očekuje da se Beljak ispriča cjelokupnom članstvu HSS-a i hrvatskom narodu, jer ih je sve prevario, zatajivši važne detalje iz svoje prošlosti. Izjavila je i kako se nada da će Beljak povući suspenzije i otići s mjesta predsjednika.

S druge strane Beljak kaže da brojke HSS-a govore same po sebi. 'Stranka koja je pet godina taborila na dnu s jednim zastupnikom, sad ima pet zastupnika. Dobili smo novu priliku za nov početak. Mi smo jedina stranka koja se vratila nakon pada i ja sam uvjeren da je HSS opstao', kazao je Beljak.

Kazao je da ne želi komentirati istupe Marijane Petir: 'Ne bih komentirao jer je ona pod suspenzijom i trebala bi se koncentrirati na žalbu. 'Dovoljna je isprika da se suspenzija prekine, a ona to nije uradila. U ovom trenutku više ne odlučujem o njenoj sudbini, nego stranačka tijela', kazao je Beljak.