KOMUNALNI NERED

Nasred Rive postavili ilegalni štekat u znak prosvjeda

08.09.2018 u 18:18

Bionic
Reading

Facebook grupa “Dnevna doza splitskog nereda” odlučila je otvoriti jedan štekat u znak protesta ilegalnim štekatima koji se otvaraju u Splitu

Novi štekat otvorio je svoja vrata točno u podne, a ime mu je “Nepot’s rurban deluxe caffe”. Članovi Facebook grupe “Dnevna doza splitskog nereda” već odavno ukazuju na sve propuste koji se događaju u Splitu, pa su tako na zanimljiv način odlučili dočarati problem ilegalnih štekata u gradu pod Marjanom, piše Dalmacija news.

Nekoliko stolova napunili su svi oni koji sudjeluju i podržavaju ih u akciji, a svatko je mogao donijeti piće sa sobom i podijeliti s drugima. Bilo je tu i domaćeg grožđa i jaja, a postavljen je i simpatičan crveni tepih s bijelim točkicama.

Jedan od članova, Bojan Ivošević objasnio je simboliku imena kafića. “Nepot’s” je skraćeno od nepotizam koji kako kaže je prisutan u Splitu, a “rurban” je umjesto “urban” dok deluxe objašnjava potpunu uslugu koja se može dobiti u kafiću.

'Saznali smo da cijelo ovo ljeto u Splitu rade određeni štekati koji nisu ni zatražili dozvolu, a neki su zatražili, no nisu je dobili. Kako smo shvatili da dozvola nije potrebna u gradu Splitu i da je to čista “pro forma” nego da je puno bitnije imati poslovni plan i ideju kako zaraditi, odlučili smo otvoriti štekat na ovoj lokaciji koja je idealna. Svaki građanin bez da plaća piće može doći kod nas donijeti svoje ili popiti s nama', kazao je Ivošević

  • +9
Prosvjedna akcija Građanski štekat na rivi protiv ilegalnih kafića Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Na pitanje hoće li ponovno još koji put otvoriti kafić ovisi o Gradu aktivist je odgovorio da to ovisi.

'Ukoliko je ovo normalno gradu i komunalnom odsjeku, ovaj naš sarkastični ilegalni štekat, onda u redu nastavit ćemo. Ako nije, nećemo se pojavljivati više, neka sankcionira one koji su ilegalni. Dok iz grada ne reagiraju, mi ćemo guštat kao i ostali, zaključio je Ivošević.