'SISTEM PROTOČNOG BOJLERA'

Nasljednica HDZ-ova Ante Bačića Baće pronašla zgodan način za doći do posla

07.12.2018 u 17:32

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Bačić zvani Baćo, koji je ovog tjedna sudjelovao u cirkusu kada je usred rasprave kolegi iz Mosta Miru Bulju poručio da je 'čoban', formalno je napustio dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Naslijedila ga je Marina Matković, inače kćer tajnice županijske organizacije ove stranke, zaposlena kao 'tajnica pročelnika Kabineta' župana Blaženka Bobana

Promjena se odvila vrlo glatko budući da je od kandidature nenadano odustao Josip Mihanović, prvi rođak tajnika županijskog odbora HDZ-a Ante Mihanovića, pa se i moglo glasovati isključivo za Marinu Matković.

Ona predstavlja provjereni mladi stranački kadar, budući je donedavno radila u tajništvu splitskog HDZ-a. Tportal je provjerio kako je promijenila radno mjesto i završila u kabinetu župana Bobana, pa došao do podatka da je to izvedeno bez natječaja i pomoću prakse koju se kolokvijalno naziva 'sustavom protočnog bojlera'.

Naime, Matković je na proljeće ove godine zaposlena u Lučkoj upravi Splitsko-dalmatinske županije, no ondje je provela tek dva mjeseca: u vrlo kratkom roku je iz ove županijske tvrtke premještena u samu Županiju, pa je de facto došla do posla u javnom sektoru zaobišavši institut javnog natječaja. Trenutno ima srednju stručnu spremu.

'Da, primili smo je zbog povećanog obima posla, na radno mjesto lučkog nadzornika. Bila je zadužena za izdavanje računa i popisivanje komunalnih vezova. Uskoro je prešla u Županiju', kazao je za tportal ravnatelj Lučke uprave Domagoj Maroević.

  • +14
Ante Bačić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrdili su da Marina Matković radi kod njih. 'Temeljem Sporazuma o prijemu službenika preuzeta je iz Lučke uprave SDŽ, s danom 1. lipnja 2018. godine, na upražnjeno radno mjesto tajnice pročelnika. Pravilnikom o unutarnjem redu Kabineta župana utvrđeno je da je za to radno mjesto predviđena srednja stručna sprema', odgovorili za tportal iz ureda župana Blaženka Bobana.

Tportal je pokušao stupiti u kontakt i s Marinom Matković, no nije nam se javila.