PUPOVAC KRITIZIRAO VLADU I OPORBU

'Naši nespretni partneri na vlasti nikako da se opamete!'

11.05.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Milorad Pupovac, jedanaesti na listi br. 20 Kukuriku koalicije za izbore u Europski parlament, na današnjem skupu u Karlovcu pozvao je birače da glasaju za tu listu i njemu daju svoj preferencijalni glas

 Pupovac je rekao da je on na listi Kukuriku koalicije kao ugledni građanin, a da u kampanji ima logističku podršku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) koje je potpredsjednik, Srpskog narodnog vijeća, Prosvjete, Privrednika, nekih drugih manjinskih zajednica, niza nevladinih udruga koje se bave ljudskim pravima, te Saveza antifašističkih boraca. Raspoloženje u SDSS-u tijekom ove kampanje je entuzijastično, a spomenute organizacije, rekao je, preporučile su članstvu da glasaju za listu br. 20 i, zaokruživanjem broja 11 na listi, njemu daju svoj preferencijalni glas.

'Stranke Kukuriku koalicije, na čijoj sam listi, su nam veoma bliske, ali još nemaju dovoljno snage da se s nama upuste u otvorenu suradnju, no u EU parlamentu ćemo krenuti zajedno zato što treba sačuvati vrijednosti tolerancije. Što se HDZ-a tiče, surađivali su s nama kada je trebalo voditi Hrvatsku u Europu, a danas misle da ne treba čuvati tu toleranciju, misle da se danas treba vratiti u stanje tokom devedesetih i obnavljati retoriku devedesetih', rekao je Pupovac.

Kritiku je uputio i vladajućoj stranici. 'Nažalost ovi naši nespretni partneri, na vlasti, nikako da se opamete i shvate da vlast nije samo u tome da je imaš, nego da je spretno, umješno i uspješno vodiš i radiš što je moguće manje grešaka, ako već ne možeš uraditi neki veliki pomak', rekao je Pupovac, koji smatra da stanje jest takvo da ne može biti velikih pomaka.

Ali, rekao je, treba očekivati od ove Vlade pristojno vladanje, u kojem će narod vidjeti da cijene njegov težak položaj, muku. 'To se očekuje od Vlade i mi to očekujemo od naših partnera, s kojima smo danas na ovoj zajedničkoj listi, jer je to uobičajeno ponašanje stranaka ljevice, kamo mi spadamo', rekao je Pupovac.

Pupovac je rekao da bi njegovim izborom u Europski parlament, u kojemu se, kazao je, donosi tri četvrtine svih hrvatskih zakona, birači omogućili da se čuje glas tolerancije i poštivanje nacionalnih manjina koji će predstaviti Hrvatsku kao zemlju koja s drugim narodina na prostoru bivše Jugoslavije može razvijati dobre odnose i suradnju.

Rekao je da će, ako bude izabran, njegov glas u tom parlamentu biti i glas protiv narastajuće nejednakosti između bogatih i privilegiranih s jedne i sve siromašnijih s druge strane, glas protiv surovosti kapitala, protiv slobode koja se svodi na slobodu kapitala umjesto prava da se radi i osigura zaštita zdravlja i dostojanstvene starosti za sve.

'Mi imamo nezavisnost, ustav, zastavu, ali nismo stvorili pretpostavke da naši građani budu ravnopravni sa drugim građanima Europske unije. Takva se Europa mora mijenjati', rekao je Pupovac. Najavio je i svoje zalaganje u kohezijskim projektima, posebno za ravnopravan razvoj svih krajeva u Hrvatskoj.

Bude li izabran, posebno će, rekao je, pomoći da se od velikih sredstava kojima zastupnik raspolaže u svom radu, angažiraju mladi predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj i time steknu iskustvo i vještine upravljanja i bavljenja politikom. 'Od ogromne je važnosti da imamo generaciju koja će biti pripremljena da vodi javne i državne poslove, naučena po najboljim mogućim kriterijima', kazao je Pupovac.

331554,330615,326068,307726