VANDALI U AKCIJI

Napadnuta katedrala u centru Banja Luke

10.03.2009 u 16:23

Bionic
Reading

Nepoznati vandali oštetili su u noći na ponedjeljak dva katolička objekta u Republici Srpskoj provalivši u katedralu sv. Bonaventure u središtu Banje Luke te oštetivši kapelicu blaženog Ivana Merza u župi sv. Jurja u Derventi, izvijestila je u utorak Katolička tiskovna agencija

MOSTAR - Kako su izvijestili iz Centra javne sigurnosti Banje Luke, provalnici su razbili staklo na banjalučkoj crkvi nakon čega su uništili križ na oltaru te ukrali manju svotu novca od vjerničkih milodara. Pripadnici kriminalističke policije su obavili očevid.

Policijska postaja u Derventi navela je kako je oštećena ograda i kapelica blaženog Ivana Merza u župi sv. Jurja u Derventi. Tijekom policijskog očevida utvrđeno je da je na rimokatoličkoj kapelici razbijeno prozorsko staklo te je oštećeno pročelje zgrade. O navedenom događaju obaviješteno je Okružno tužiteljstvo u Doboju koje je naložilo da se nastavi istraga, istaknuli su iz derventske policijske postaje.

Velečasni u župi sv. Jurja Filip Maršić izrazio je ogorčenost odnosom policije ponovivši kako i počinitelji sličnih izgreda nikada nisu pronađeni. Po njegovim riječima, zbog učestalih incidenata malo Hrvata katolika vraća se na području Republike Srpske.