zabranili pitanja

Pupovac se opet nije pojavio: SDSS dao još jednu priliku Plenkoviću, a tek onda odlučit će ostaju li ili odlaze

02.09.2019 u 12:19

Bionic
Reading

Nakon sastanka predsjedništva SDSS-a potpredsjednica stranke Dragana Jeckov izvijestila je tek kako predsjednik stranke, koji se opet nije pojavio pred novinarima, ima punu podršku predsjedništva. Nisu raspravljali o tome hoće li ostati u vladajućoj koaliciji. O tome će odlučiti glavni odbor stranke nakon još jednog razgovora s koalicijskim partnerom

Potpredsjednica stranke Dragana Jeckov kazala je kako se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji. Jednoglasno je zaključeno da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac uživa podršku predsjedništva.

'Dogovoreno je da se razgovara i o tome obavijeste koalicijski partneri. Kako spadamo u koalicijske partnere koji vode računa o svojoj poziciji, još jednom ćemo razgovarati na korektan način, a nakon toga održati Glavni odbor SDSS-a, na kojem ćemo odlučiti ostajemo li u koaliciji', rekla je Jeckov.

Boris Milošević poručio je kako neće biti novinarskih pitanja te je kazao da se u subotu u Biljanima Donjim dogodio incident. Tvrdi da je kamenovano nekoliko kuća srpskih povratnika uz prijetnje i vrijeđanja po nacionalnoj osnovi. Policija je obavila očevid, a rezultate istrage tek očekuju.

Nakon napada na pripadnike srpske nacionalne manjine u Uzdolju i Đevrskama te prijave Srpskog nacionalnog vijeća protiv Matka Škalamere zbog navodnog napada motiviranog nacionalnom netrpeljivosti na Dobrivoja Arsića u Rijeci, Milorad Pupovac usporedio je RH s NDH te kazao kako je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji.

  • +8
Konferencija za medije predsjedništva SDSS-a Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Njegove su izjave oštro osudili pojedini ministri, ali i Vlada.

'Uspoređivati Hrvatsku s NDH je nedopustivo. Moderna Hrvatska nema veze s NDH, utemeljena je na Domovinskom ratu i procesima 90-ih godina', poručio je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković.

Kazao je da svi moramo raditi na toleranciji u društvu, no priznao je da postoje političke stranke koje svoju snagu grade na potenciranju napetosti, i to napetosti između Hrvatske i srpske manjine. 'No to nije politika Vlade, naša politika je izgradnja dobrih međususjedskih odnosa i rješavanje svih otvorenih pitanja', poručio je premijer.

Konferencija za medije SDSS-ovih saborskih zastupnika trebala je biti održana već prošlog tjedna, ali je naprasno otkazana zbog sastanka Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca.

  • +7
Milorad Pupovac posjetio Uzdolje Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL