ISTEKAO PRITVOR

Napadači na Luku Ritza pušteni iz zatvora

21.01.2009 u 17:54

Bionic
Reading

Četvero maloljetnika osumnjičenih za napad na Luku Ritza i njegova prijatelja nakon tri mjeseca pritvora pušteno je ujutro iz zatvora u Remetincu na slobodu na kojoj će dočekati početak suđenja

K. M. (17), J. J. (16), R. L. (17) i M. K. (17) uhićeni su 21. studenog prošle godine, a pušteni su jer im je istekao maksimalni rok prema kojem po zakonu mogu biti pritvoreni s obzirom na kazneno djelo za koje ih se tereti.

Optužnica protiv napadača na Ritza još nije podignuta, a slučaj je u fazi istrage jer se još čekaju rezultati dodatnog medicinskog vještačenja koje bi trebalo razjasniti koliko su kobne bile ozljede koje je Luka zadobio u tučnjavi, piše Jutarnji list.

U protekla tri mjeseca, napadači su podvrgnuti promatranju stručnjaka koji su izradili njihove psihološke profile, a cijeli postupak razdvojen je jer je S. Š. (18) za razliku od ostalih članova bande punoljetan.

Dvojica osumnjičenih, K. M. (17) i J. J. (16), terete se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, a ostala trojica, R. L. (17), S. Š. (18) i M. K. (17), sumnjiče se za teško ozljeđivanje njegova prijatelja, a svi zajedno i za sudjelovanje u tučnjavi.