BACIO MOLOTOVLJEV KOKTEL

Napadač na konzulat Srbije branit će se sa slobode

19.04.2013 u 21:59

Bionic
Reading

Riječanin star 36 godina, kojeg se sumnjiči da je u srijedu oko četiri sata bacio staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom na vrata Generalnog konzulata Republike Srbije u središtu Rijeke, uhićen je i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. S obzirom na to da ne postoje razlozi predviđeni Zakonom o kaznenom postupku da bi se protiv osumnjičenika predložio istražni zatvor, osumnjičenik će se u daljnjem tijeku postupka braniti sa slobode

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je da je jučer uhićen muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem. Radi se o 36-godišnjaku iz Rijeke koji je, nakon što je kriminalistički obrađen, priveden pritvorskom nadzorniku, a tijekom današnjeg dana i u Općinsko državno odvjetništvo na ispitivanje. Sumnjiči ga se da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u pokušaju.

Podsjetimo, on je s namjerom da izazove požar na zgradi Generalnog konzulata Republike Srbije na riječkoj adresi Ulica Erazma Barčića 9, bacio na vrata zgrade Molotovljev koktel, no, srećom, u svojoj namjeri nije uspio. Općinsko državno odvjetništvo otkrilo je da je 36-godišnji Riječanin u bocu alkoholnog pića stavio papirnate ubruse, zapalio ih i zajedno s bocom bacio prema vratima.

Na vratima i pročelju konzulata nisu nastupila oštećenja, no događaj je uznemirio Riječane. Incident su osudili Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

S obzirom na to da ne postoje razlozi predviđeni Zakonom o kaznenom postupku da bi se protiv osumnjičenika predložio istražni zatvor, on će se u daljnjem tijeku postupka braniti sa slobode.