poruka predsjednika

Nakon upozorenja Ustavnog suda oglasio se Milanović, evo njegove poruke

18.03.2024 u 15:28

Bionic
Reading

Predsjednik Zoran Milanović danas boravi na Korčuli i tek se očekuje njegova izjava, no nakon upozorenja Ustavnog suda da ne može biti kandidat na izborima ipak se kratko oglasio na Facebooku

'Rijeke pravde dolaze', kratki je komentar objavljen na Facebooku Zorana Milanovića nakon što je Ustavni sud objavio svoje upozorenje oko njegova sudjelovanja na izborima.

Podsjetimo, Ustavni sud objavio je upozorenje u kojem kaže da Milanović, dok god obavlja dužnost predsjednika RH, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke. To uključuje bilo kakvu mogućnost da predsjednik Republike u kontekstu raspisanih parlamentarnih izbora bude kandidat na listi za izbor zastupnika ili istican kao kandidat za dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske i da u tom svojstvu sudjeluje u političkoj izbornoj kampanji, zaključio je Ustavni sud.

'Ako se, polazeći od njegovih izjava, predsjednik Republike za vrijeme obnašanja te dužnosti kandidira za izbor zastupnika u Hrvatski sabor ili istupa u javnosti kao budući kandidat za predsjednika Vlade, mora odmah podnijeti ostavku predsjedniku Ustavnog suda, u kojem slučaju dužnost privremenog predsjednika Republike po sili Ustava preuzima predsjednik Hrvatskog sabora', poručili su iz Ustavnog suda.

Zatražili su i od Milanovića i od SDP-a da hitno prekinu sa svim aktivnostima u kojima se on spominje kao kandidat na izborima, a ako nastave s time, iz Ustavnog suda su upozorili da mogu i poništiti izbore.

  • +15
Izvanredna presica: Zoran Milanović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL