'nikad jači'

Nakon što je pobijedio favorita vodstva stranke oglasio se novi šef osječkog HDZ-a

09.12.2017 u 11:53

Bionic
Reading

Novoizabrani predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić izjavio je u subotu kako su osječki i osječko-baranjski HDZ nakon završenih unutarstranačkih izbora jedinstveni i nikad jači, te da županu Ivanu Anušiću u ime gradske organizacije daje neupitnu podršku, s obzirom da su svi dio iste političke obitelji.

Radić je proteklog vikenda na unutarstranačkim izborima po načelu 'jedan član, jedan glas' pobijedio protukandidata Domagoja Mikulića, kojega je u kampanji javno podupirao župan Anušić.

Iako je gradsko stranačko izborno povjerenstvo, zbog utvrđenih nepravilnosti, najprije donijelo odluku o ponavljanju izbora za predsjednika gradske organizacije, naknadno je, na temelju obveznog naputka županijskog izbornog povjerenstva, odbacilo zaprimljene prigovore na provedbu glasovanja, te Radića proglasilo pobjednikom izbora.

Na konferenciji za novinare Radić je najavio kako će u idućem razdbolju stvoriti sinergija državne, županijske i gradske organizacije jer očekuju da će 2021. godine pobijediti na izborima za osječkog gradonačelnika. Ustvrdio je kako na ovim unutarstranačkim izborima "vrh stranke nije imao svog kandidata", već se potrudio osigurati što demokratičnije izbore, koji su, kako drži, i bili takvi.

  • +8
Unutarstranački izbori HDZ-a u Osijeku Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Predsjednik županijskog HDZ-a i župan Ivan Anušić ocijenio je kako unutarstranački izbori u pravilu ne bi trebali proizvesti nikakve sukobe te da se u ovom slučaju to nije dogodilo, niti će se dogoditi. Izrazio je podršku Radiću istaknuvši kako će HDZ djelovati sinergijski i zajednički, kako bi 2021. godine Osijek dobio gradonačelnika iz redova HDZ-a.

Na novinarski upit kako se osjeća s obzirom da je na izborima pobijedio kandidat kojeg nije javno podržao, Anušić je kazao kako je unutarstranačka utakmica, u kojoj je svatko preferirao nekoga od kandidata, završila te da Radić, kao pobjednik izbora, ima njegovu neupitnu potporu.

Na upit novinara ima li dojam da se na ovim unutarstranačkim izborima, na neki način, glasovalo protiv njega, Anušić je odgovorio kako nema takav osjećaj jer on nije bio kandidat.