SPLITSKA TURNEJA

Nakon sajma vojne opreme Josipović kod organizatora gay parade

30.03.2011 u 14:13

Bionic
Reading

U sklopu jednodnevnog posjeta Splitu, predsjednik Ivo Josipović u pratnji načelnika Glavnog stožera HV-a generala Drage Lovrića i župana Splitsko-dalmatinskog Ante Sanadera obišao je međunarodni sajam vojne opreme i naoružanja u areni Spaladium

Vrlo detaljno zadržao se na gotovo svim štandovima pokazujući vidno zanimanje za dosege vojne industrije.

Predsjednik Josipović će u 13 sati otvoriti konferenciju SISCO u hotelu Lav. Poslijepodne će biti na svečanoj sjednici Medicinskog fakulteta u Splitu te posjetiti Udrugu Domine, organizatora gay pridea, koji će se u lipnju održati u Splitu.

Odgovarajući na pitanje koliko kao vrhovni zapovjednik OS može utjecati na odluku o nabavi vojnih zrakoplova, Josipović je odgovorio da je međunarodni sajam vojne opreme u Splitu sjajan događaj ne samo za našu vojsku, nego i za naše gospodarstvo.

'Prilika je to da ponudimo naše uspješne proizvode. Kao vrhovni zapovjednik ja imam političku ulogu, a stručnu će iznjedriti struka, načelnik Glavnog stožera i Ministarstvo obrane. Premijerka i ja kao čelnici Vijeća za obranu temeljem toga ćemo donijeti političke odluke', kazao je Josipović.

Dodao je da se, s obzirom na financijske probleme, moramo kretati u okvirima onoga što je moguće. 'Treba postići razuman odnos onoga što je poželjno s vojnog gledišta i onoga što je potrebno', zaključio je Josipović.