MILANOVIĆ O PRLJAVOJ KAMPANJI

'Nakon izbora odgovarat će za krš koji su ostavili'

31.05.2013 u 21:56

Bionic
Reading

'Žele voditi zemlju, a nisu u stanju voditi ni običnu lokalnu kampanju', opisao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović konkurente iz HDZ-a na predizbornom skupu u Splitu tek nekoliko sati uoči izborne šutnje. Poruka nije nimalo slučajna jer je upravo u ovom gradu doslovno svih 140 plakata SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Ive Baldasara išarano uvredljivim grafitima. Optužuje se HDZ, a on se pravi blesav

'Oni koji dijele grad prema ideologiji potpuno su zalutali, nakon izbora netko će trebati odgovarati za krš koji je ostavio iza sebe, to treba počistiti', upozorio je Milanović i za nedjelju prizvao 'dobri duh Splita' - koji, kaže, nije ni crn ni crven, nego svoj.

Na SDP-ovom skupu na splitskoj Rivi pojavila se prva postava stranke, od Milanovića preko Milanke Opačić do Branka Grčića i Arsena Bauka, pa je očito da su odlučili dati snažnu podršku Baldasaru kako bi nakon njegove pobjede ipak mogli proglasiti lokalne izbore uspješnima.

'Split je uvijek u kritičnim trenucima nekako imao žicu, gen, crtu da prepozna što valja, a što ne valja', objasnio je Milanović. U par minuta osvrnuo se i na rad Vlade, pa kazao da je na pola mandata svjestan da ekonomija stoji i da su ljudi tankog strpljenja. 'To razumijemo, ali nastavit ćemo s poslom koji smo započeli i nikakvi pritisci neće nas preplašiti. Radimo sve ono za što smo duboko uvjereni da je dobro', zaključio je Milanović.

Baldasar je pomalo duhovito objavio da je 'na optimalnoj radnoj temperaturi' aludirajući na nedavnu Milanovićevu izjavu da je 'kao dizel motor', pa ustvrdio da je kroz kampanju osjetio strahovit pritisak građana s problemima - toliki da će, vjerojatno, u prvim danima mandata vjerojatno morati staviti stol u predvorje gradske uprave i tako početi raditi.

'Zaslužujete bolje', apelirala je Milanka Opačić, dok je potpredsjednik Vlade Branko Grčić bio nešto konkretniji - najavio je pomoć Vlade u rješavanju gorućih splitskih problema i prioritetnih projekata poput uređenja istočne obale i Žnjana, dovršetka Spaladium centra, poduzetničke zone u bivšoj vojarni Dračevac...