VULIN SE POHVALIO

Nakon Hrvatske, bogati Arapi donirali zaštitnu opremu i Srbiji - šalju im i respiratore

29.03.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Zrakoplov sa zaštitnom opremom za borbu protiv koronavirusa, koju su kao prvi dio pomoći Srbiji poslali Ujedinjeni Arapski Emirati, sletio je u Beograd noćas oko tri sata, izvještava srpski RTS. Prvi dio donacije sastoji se od 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odijela, ‪500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 dezinfekcijskih sredstava – ukupno 10 tona pomoći. U drugom dijelu donacije, UAE šalje Srbiji respiratore

Zrakoplov su na aerodromu dočekali ministar obrane Aleksandar Vulin, ministar zdravstva Zlatibor Lončar i veleposlanik UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija.

Avion sa medicinskom pomoći stigao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

'U ime predsjednika Republike Srbije i vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije, imam čast da prenesem njegovu zahvalnost i zahvalnost svih građana, šeiku Bin Zayedu i građanima UEA. Malo je zemalja na svijetu koje nisu zatražile pomoć od UAE, a još je manje zemalja na svijetu koje su dobile ovako veliku, ovako potrebnu, velikodušnu pomoć kao što je dobila Republika Srbija', istakao je Vulin, prenosi RTS.

  • +14
Zagreb: Predstavljen je dio prve pošiljke donacije iz Abu Dhabija Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatska je od UAE prije desetak dana dobila 11,5 tona medicinske opreme, nakon čega su Banski dvori otkazali 19 milijuna kuna vrijednu nabavu zaštitnih maski od tvrtke koja je nedavno registrirana u Puli. Iznenadnu donaciju Hrvatskoj je uputio bogati šeik iz Abu Dhabija koji je htio ostati anoniman, no procurilo je da je riječ o 58-godišnjem princu Hamdanu bin Zayedu Al Nahyanu. On je, između ostalog, predsjednik uprave Crvenog polumjeseca i redoviti ljetni gost na Jadranu.

S druge strane, kraljevska obitelj Al Nahyan vezana je i za Srbiju, gdje su uložili milijarde eura u projekt Beograd na vodi.