samo ponegdje moguća kiša

Nakon hladnog jutra, očekuje nas uglavnom ugodan jesenski dan

08.10.2017 u 08:08

Bionic
Reading

Nakon prohladnog, ponegdje i maglovitog jutra, nedjelju će obilježiti promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima. Ipak, u unutrašnjosti zemlje i na sjevernom Jadranu može pasti malo kiše

'Ujutro na kopnu ponegdje će biti magle i slabog mraza, osobito u Lici. Vjetar u unutrašnjosti bit će uglavnom slab jugozapadni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a drugdje sjeverozapadnjak, ujutro i bura. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 18 i 21°C', glasi prognoza DHMZ-a za nedjelju.

Prognoza vremena Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot/DHMZ

U Zagrebu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i uglavom suho. Ujutro je ponegdje moguća i magla. Vjetar će većinom slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će između 17 i 19 Celzijevaca.

  • +3
Zagrepčani će moći uživati i u sunčanim razdobljima ove nedjelje Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

U istočnoj Slavoniji i Osijeku bit će malo hladnije nego na zapadu zemlje, a najviše će sunca biti na Jadranu, gdje se očekuju i najviše dnevne temperature - ponegdje i iznad 20 Celzijevaca.

Iz Hrvatskog autokluba javljaju da magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici i Slavoniji. Ima je i na autocestama: A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok i A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod i Velika Kopanica. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

'Povodom Dana neovisnosti zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona (na pojedinim cestama u Istri i priobalju) danas je (u nedjelju 8. listopada) od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1 (Lička magistrala)', javlja HAK.