KONTROLA PROMETA NA MORU

Najviše kazni za nepropisno glisiranje

17.08.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture danas je izvijestilo o rezultatima akcije nadzora plovidbe na moru na području Lučke kapetanije Split, 'Barakuda 09', u kojoj je sudjelovalo šest plovila splitske Lučke kapetanije i jedna brodica Lučke kapetanije Ploče

Nadzor je proveden u četvrtak, 13. kolovoza, od 8 do 20 sati, na cijelom akvatoriju Lučke kapetanije Split, osim na dijelu akvatorija kod otoka Visa i Palagruže. U akvatoriju od Ploča do Igrana, te Hvara (Sućuraj) kontrolu su provodili djelatnici iz Lučke kapetanije Ploče, koji su zbog spomenute akcije pozvani na suradnju.

Pregledano je sedam hrvatskih brodova, 54 jahte (24 hrvatske i 30 stranih) i 106 brodica (59 hrvatskih i 47 stranih). Na mjestu događaja izdano je 37 mandatnih kazni, te je podneseno 14 prekršajnih naloga. Također zbog prekršaja ukupno je naplaćeno 69.800 kuna.

Najčešći razlozi prekršaja su nepropisno glisiranje, vožnja bez dokumenata, te prisutnost većeg broja osoba na brodicama od dopuštenog. Djelatnici Lučke kapetanije Split vrlo su zadovoljni provedenom akcijom i rezultatima koje su postigli, navodi u priopćenju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.