VEDRANA RUDAN:

'Najveći problem je glad, a prodaju nam brak i ćirilicu'

15.12.2013 u 16:20

Bionic
Reading

Društvo se bavi bedastoćama umjesto stvarnim problemima, poručila je gostujući u HRT-ovoj emisji 'Nedjeljom u dva' spisateljica Vedrana Rudan. Pod 'bedastoćama' Rudan je mislila na referendum o braku i ćirilici, s kojima se ne slaže

Rudan je gostujući u HRT-ovoj emisiji kazala da je najveći problem hrvatskog društva glad. ''Onda se gladnim ljudima podvaljuju teme poput istospolnih brakova, ćirilice u Vukovaru i Srba, a to su gluposti', rekla je Rudan.

Upitala je koga to ugrožava istospolni brak. 'Ja sam protiv svake agresije prema manjini. Protiv sam toga da se homoseksualcima oduzima ikakvo pravo. Ono što je nekad bilo trendy više nije, svijet se mijenja. Nekad se homoseksualce osuđivalo na smrt, danas je novo vrijeme', rekla je Rudan.

Kazala je da je za ćirilicu u Vukovaru, ako se ona tamo može sprovesti, ali 'ova država to ne može sprovesti'.

'Oni su tamo obespravljeni svi, i Hrvati i Srbi. Podijeljeni su u geta, u hrvatske i srpske škole. Čemu to? Srbi u Vukovaru nisu Talijani u Rijeci. Srbi u Vukovaru su naša braća, braća po bivšoj zemlji i po jeziku i ne možete se prema toj manjini ponašati kao da su Turci ili Englezi. Ne možete ih odvajati u geta', rekla je, među ostalim, Rudan u 'Nedjeljom u dva'.