PUŠKOM KROZ PROZOR

Najstariji zadarski diler odvjetniku prijetio smrću

25.05.2009 u 12:47

Bionic
Reading

Ivan Galović, županijski državni odvjetnik, prijavio je policiji zbog prijetnji smrću najstarijega zadarskog dilera, 78-godišnjeg Marka Lergu. Vidjevši da Galović izlazi iz zgrade zadarskoga Županijskog suda, a navodno nezadovoljan ishodom sudskog postupka koji je prethodno rješavao, Lerga je ustao sa stolca na terasi obližnjeg kafića i počeo Galoviću upućivati pogrdne riječi

ZADAR - Iako ga je Galović pokušavao smiriti, kao i Lergina supruga koja je bila s njim, Lerga nije odustajao već je Galoviću zaprijetio da će ga ubiti puškom kroz prozor. To je Galoviću prelilo čašu pa je po povratku kući sve prijavio policiji, piše Večernji list.

'Izašao sam iz zgrade suda oko 16.15 sati kada je Lerga odjednom ustao i počeo mi nešto govoriti. Rekao sam mu da ne može tako razgovarati sa mnom i da se smiri. Svašta mi je izgovorio, prijetio je meni, ali i cijelom pravosuđu, ali kad mi je rekao da će me upucati puškom kroz prozor, odlučio sam ga prijaviti jer sam čuo da živi negdje u blizini pa me vjerojatno i može vidjeti kroz prozor na mojemu radnom mjestu, što je jako neugodno.

Čim sam došao kući, nazvao sam policiju kao privatna, ali ponajprije kao službena osoba jer preko toga se ne može prijeći', rekao je Ivan Galović, navodeći kako ga je Lerga znao i ranije provocirati kada bi odlazio prema svojoj kući, ali da se na njegove riječi nije obazirao.

U PU zadarskoj kažu kako su protiv Marka Lerge podigli kaznenu prijavu zbog prijetnje smrću te optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. U pritvoru nije zadržan zbog navodno, ozbiljnih zdravstvenih smetnji.

Podsjetimo, Marko Lerga u Zadru je poznat kao najstariji diler, a više od polovice života proveo je u gotovo svim zatvorima diljem Hrvatske. 'Gulio' je zbog zloporabe droge i provala, a bio je i politički zatvorenik. Posljednji put osuđen je prije pet godina kada je uhvaćen sa 20 grama heroina namijenjenog daljnjoj preprodaji.

Izrečena mu je minimalna kazna u trajanju od godine i pol.