osigurava ih 600.000 ljudi

Najmanje sedam osoba ubijeno u sukobima tijekom izbora u Bangladešu

30.12.2018 u 11:12

Bionic
Reading

Najmanje sedam osoba ubijeno je u sukobima u Bangladešu dok građani izlaze na opće izbore u zemlji u kojoj je predizborna kampanja obilježena nasiljem.

Kako prenosi BBC, vlasti u toj zemlji su naložile gašenje brzog interneta sve do zatvaranja birališta kako bi se spriječilo moguće širenje "glasina" koje bi mogle izazvati nemire.

Očekuje se da će aktualna premijerka Šeik Hasina osvojiti treći mandat za redom. Stranka Liga Avami premijerke Šeik vodi Bangladeš od 2009.

Njezina dugogodišnja suparnica, čelnica oporbe Haleda Zia, završila je u zatvoru zbog optužbi za korupciju ranije ove godine i onemogućeno joj je sudjelovanje u izborima, za što tvrdi da je politički motivirana odluka.

Nekoliko minuta prije otvaranja biračkih mjesta, dopisnik BBC-a vidio je ispunjene glasačke kutije na biralištu u lučkom gradu Chittagongu. Izborni povjerenik odbio je komentirati slučaj.

Samo su zastupnici vladajuće stranke bili prisutni u Chittagongu i u nekoliko drugih biračkih centara u drugom po veličini gradu u zemlji.

Više od 100 milijuna ljudi ima pravo glasa, ali dosadašnja izvješća ukazuju na mali odaziv na izbore.

Izbore osigurava oko 600 tisuća pripadnika snaga sigurnosti.