TOP LISTA BIZARNOSTI

Najčudnije igre koje morate zaigrati

14.10.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Ovog tjedna iskopali smo pet bizarnih naslova koji jednostavno moraju pronaći mjesto u vašoj kolekciji igara

Normalno je dosadno. Tko igra Battlefield i LoL ovih dana? Papci, eto tko. Ako ste pravi mužji, što se podrazumjeva činjenicom da čitate ovaj članak, velika je vjerojatnost da tražite izazov u svojem gamerskom životu. Da vam je dosta mainstreama i da kao i mi volite povremeno zaigrati nešto zaista čudno. I upravo zbog toga, Gamereport vam ovog tjedna donosi pet najbizarnijih igara koje jednostavno morate zaigrati.

 

Prvi na popisu naše top-bizar liste nalazi se ikonički Katamari. Što je Katamari, pitate se? Igra u kojoj kao Princ Kozmosa gomilate stvari u veliku kuglu i onda ih kasnije zatjeravate u sunce. Ne, nismo na ničemu. Ne, ne izmišljamo ništa. Sjajna stvar oko ove igre raspon je veličina predmeta koje poput pomahnitalog balegara gomilate u veliku kuglu. Od čestica prašine do čitavih kontinenata, vaša moć gomilanja je ono što će vas uz Katamari serijal držati zabrinjavajuće dugo. Igrin autor naslov je osmislio kao komentar pretjeranoj potrošnji u zapadnom društvu. Mda.

 

 

Kako napraviti mjesec od smeća? Evo kako!

 

 

 

Chulip je igra koja govori o emocijama. Ako pod emocijama smatrate kompulzivno ljubljenje svakog muškarca, žene, vanzemaljca i zombija na kojeg naiđete. Zašto to radite? Da biste jednoj ženi dokazali svoju neiscrpnu ljubav, naravno. Logično, zar ne? Igra je, kao što ste i sami pretpostavili, prvo izašla u Japanu, te pet godina nakon toga (2007.) u SAD-u. Zbog čega je lokalizirana za zapadno tržište, nama nikako nije jasno, no sada je tu i iskreno - kako ćete ju interpretirati je stvarno samo na vama.

 

 

Nije vam jasno? Ne brinite...niti je većini...

 

 

 

Papers Please je draguljčić koji nam je u ruke zapao prije nekoliko tjedana. Radi se, zamislite, o simulatoru graničarskog kioska u zamišljenoj sovjetskoj državi. Tko ste vi? Onaj koji udara žigove, naravno. Sama premisa igre možda je banalna, ali ono što se skriva iza naočigled brutalno bizarnog koncepta pametna je i izrazito izazovna igra memorije i brzine. Naime, prije nego što se snađete prepoznavati ćete grbove susjednih država, analizirati datume viza i provjeravati dodatne isprave munjevitom brzinom. Zbog čega? Zbog obitelji koja skapava od gladi i koju treba prehraniti. Ne, ne šalimo se...u igri vam može umrijeti i punica koja vam se doselila u stan. Grozno, zar ne?

 

 

 

 

 

Fat Princess timska je deathmatch igra za više igrača u kojoj se dva tima međusobno pokušavaju preoteti princeze. Sad, način na koji svaki tim zadržava princezu u svojem dvorcu je zaista poseban. Oni ju, naime, prežderavaju tortom kako bi se utovila, te bila teža za prenjeti u protivničku bazu. Osim što je privukla dosta puno kontroverze zbog sasvim očitih razloga, ova igra je zaista zabavna. Njezin vizualni stil je šarolik i jako zabavno odrađen, a nafilane princeze su realno gledano, veće od prosječnog slona. Naravno, te iste princeze imaju zapanjujuće brz metabolizam, što znači relativno brzo smršave da ako ih konstantno ne filate švarcvaldicom. Da je bar tako u stvarnom životu... :D

 

 

Još malo tortice....

 

 

 

Tokyo Jungle izašao je prije godinu dana i do sada nam nije jasno tko je odobrio njegovu izradu. Radi se, naime, o igri u kojoj životinje preuzmu nenastanjeni Tokio. Te iste životinje se krenu natjerivati, hraniti jedne drugima, te pokušavati održati vrstu obilježavanjem teritorija i privlačenjem partnera (zato jer su, realno gledano, face). Ako vam i dalje nije jasno zbog čega smo ovaj naslov stavili ovako visoko na top listu, samo pokušajte zamisliti na što to liči kada lava napadne čopor krvožednih čivava.

 

 

Zato