SVE VIŠE NEZAPOSLENIH

Najčešća novogodišnja želja - posao

28.12.2011 u 13:11

Bionic
Reading

Zaposlen čovjek ima tisuću želja, a nezaposlen samo jednu, pokazala je najnovija anketa portala MojPosao u kojoj je sudjelovalo gotovo 1.400 ispitanika. Naime, više od polovice ispitanika, njih 56 posto, navodi posao kao svoju najveću novogodišnju želju

'Zaposliti se i postati samostalna osoba koja ne ovisi o roditeljima', kazala je jedna mlada nezaposlena osoba s diplomom u ruci. Dok većina nezaposlenih ispitanika želi raditi bilo kakav posao, manji je dio onih koji navode da bi htjeli zaposlenje koje bi ih u 2012. godini učinilo sretnima. Ovdje je pak riječ, ističu na portalu MojPosao, o ispitanicima koji su umorni od sezonskog posla i iščekuju zaposlenje u struci.

Anketa je također pokazala da su, unatoč ekonomskoj krizi, zaposleni ispitanici spremni na promjene i žele više od trenutnog radnog mjesta. Njih 26 posto je istaknulo da priželjkuju promjenu posla radi ostvarivanja osobnih ambicija.

'Želim dinamičan posao na kojem ću pokazati svoj potencijal', naveo je jedan zaposleni ispitanik nezadovoljan trenutnim poslom. Nekolicina pojedinaca pak gaji poduzetnički duh te navodi da bolju budućnost vidi u pokretanju vlastitog posla, čak i izvan granica domovine.

Ispitanici koji su zadovoljni svojim poslom, a takvih je 18 posto, za iduću godinu podižu letvicu i nadaju se napredovanju i/ili povišici. 'Širiti znanje kako bih bila konkurentnija na tržištu - time dolazi mogućnost napredovanja, a prema tome i povećanje plaće', plan je poslovnog uspjeha jedne ispitanice. Preostali ispitanici još su nadodali da bez usavršavanja i doškolovanja nema promjena nabolje.